SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense gevangenis neemt extra beveiligingsmaatregelen na ontsnappingspoging

  •  Hekken worden anders
  •   11 februari 2020 - 19:28
  •  

ZUTPHEN - De Penitentiaire Inrichting (PI) in Zutphen neemt nieuwe aanvullende veiligheidsmaatregelen, naar aanleiding van de ontsnappingspoging van Omar L. afgelopen maand. Dat melden diverse media. De ontsnappingspoging van de tot levenslang veroordeelde crimineel werd zondag 19 januari verijdeld.

Vier mannen, van buitenlandse afkomst, probeerden de gevangenis binnen te dringen om L. te bevrijden. Dat lukte ze deels, maar door een lege accu van een slijptol moesten ze hun poging afbreken. Momenteel lopen er nog meerdere onderzoeken rondom de gevangenis. Onder meer om te kijken hoe de beveiliging kan worden aangescherpt.

Advertentie

Maatregelen genomen

De schade aan één van de hekwerken is nog zichtbaar binnen de gevangenismuren. Als het viertal het hek wel succesvol had door kunnen slijpen waren ze er nog niet geweest. Ze hadden nog door twee andere hekwerken moeten komen. Wel konden ze L. zien staan op de luchtplaats. Hoewel de onderzoeken nog in gang zijn, neemt de gevangenisdirecteur alvast enkele maatregelen.

Vanzelfsprekend wordt het beschadigde hekwerk vervangen. Maar daarnaast worden er ook hekwerken opgehoogd en anderen geblindeerd. Zo moet de gevangenis een stukje veiliger worden.

Gevangenisdirecteur Danny Vette heeft niet gereageerd op verzoeken van deze nieuwswebsite.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.