'Verboden' Kerkpad in Warnsveld blijft openbaar, gemeente neemt maatregelen

'Verboden' Kerkpad in Warnsveld blijft openbaar, gemeente neemt maatregelen

Het Kerkpad, tussen de Wijnhofstraat en de Kapperallee, in Warnsveld blijft openbaar. Sinds een paar jaar komen er klachten binnen van bewoners en passanten. De bewoners zouden passanten wegjagen omdat ze niemand op het pad willen zien. De gemeente heeft besloten dat het pad openbaar moet blijven en gaat de illegaal geplaatste borden verwijderen.

In 2017 heeft één van de aangrenzende percelen een nieuwe eigenaar gekregen. Op het perceel woont en werkt een boer. Langs de boerderij loopt het Kerkpad. De boer wil niemand op het pad hebben omdat ze in de weg lopen, maar de gemeente beslist nu anders.

Advertentie

100 jaar

Een officieel verzoek om het pad te ontrekken aan de openbaarheid, afkomstig van drie bewoners, is afgewezen. De gemeente noemt als reden de historische en culturele waarde van het pad, omdat het al ruim honderd jaar als wandelroute in gebruik is. Daarnaast was de nieuwe eigenaar van het perceel op de hoogte van de situatie.

Wel worden er maatregelen genomen. Het gedeelte van het Kerkpad vanaf de Kapperallee wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uizondering van bestemmingsverkeer. Daarnaast worden er informatieve borden geplaatst met regels en worden de illegaal geplaatste verbodsborden verwijderd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.