Brummen heeft (bijna) weer een college, burgemeester heeft er alle vertrouwen in

Brummen heeft (bijna) weer een college, burgemeester heeft er alle vertrouwen in

Sinds de verkiezingen was er onrust binnen de Brummense politiek, maar nu keert de rust weer terug. Donderdagavond presenteerde de nieuw gevormde coalitie hun nieuwe coalitieakkoord én de nieuwe wethouders. Binnenkort worden de wethouders officieel geïnstalleerd.

Lees verder onder de video...

Kort na de verkiezingen rommelde het binnen de lokale partij Lokaal Belang, met zelfs een afsplitsing in de raad tot gevolg. Nadat Lokaal Belang-wethouder Margriet Wartenain juni opstapte werd er begonnen aan nieuwe coalitieonderhandelingen. Eind vorige maand werd de crisis nog erger, alle resterende wethouders gooiden ook het bijltje er bij neer.

Ine van Burgsteden (CDA), Ingrid Timmer (D66), Pouwel Inberg (GroenLinks) en Eef van Ooijen (PvdA) zijn de vier nieuwe wethouders. Van Ooijen was in het gevallen college ook al wethouder en stapte zelf ook vorige maand op, maar keert nu toch weer terug. Twee van de nieuwe wethouders, Van Burgsteden en Timmer, komen niet uit Brummen en blijven voorlopig buiten de gemeente wonen.

Vertrouwen

Burgemeester Alex van Hedel heeft er alle vertrouwen in dat de rust nu weer terugkomt in de Brummense politiek. "Lokaal besturen betekent soms ook emotie, dan kan het soms even wat minder gaan", zegt Van Hedel. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het in de resterende tweeënhalf jaar weer allemaal op zijn pootjes terecht gaat komen."

In de eerstvolgende raadsvergadering worden de vier wethouders, tenzij er grote bezwaren zijn vanuit de rest van de gemeenteraad, geïnstalleerd. Daarna kan het nieuwe college echt aan de slag.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.