Verse Brummense coalitie wil toekomstbestendig zijn en presenteert nieuwe wethouders

Verse Brummense coalitie wil toekomstbestendig zijn en presenteert nieuwe wethouders

De nieuwe coalitie in de gemeenteraad van Brummen wil 'sociaal, duurzaam en toekomstbestendig' zijn. Dat blijkt uit het coalitieakkoord wat donderdagavond wordt gepresenteerd. De vier partijen presenteren ook vier kandidaat-wethouders, waar een bekende tussenzit: Eef van Ooijen (PvdA).

De nieuwe coalitievorming begon nadat wethouder Margriet Wartena van Lokaal Belang opstapte. Binnen haar partij waren ook al enkele raadsleden mét hun zetel vertrokken. Uiteindelijk is de nieuwe coalitie gevormd door PvdA, CDA, GroenLinks en D66. Het coalitieakkoord bouwt voort op het oude akkoord uit 2018. "Het goede daarvan blijft behouden en nieuwe inzichten zijn toegevoegd", melden de partijen.

Advertentie

Wethouders

De partijen hebben elk een kandidaat-wethouder naar voren geschoven. Voor het CDA is dat Ine van Burgsteden, woonachtig in Arnhem. De PvdA draagt de in Oeken woonachtige Eef van Ooijen voor en GroenLinks op haar beurt Pouwel Inberg uit Brummen. De voordracht van D66 is de in Zutphen woonachtige Ingrid Timmer. 

Dit betekent dat zowel voor Van Burgsteden als Timmer na benoeming ook een ontheffing voor het woonplaatsvereiste wordt gevraagd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.