Zutphense D66-fractievoorzitter Ingrid Timmer wordt wethouder in Brummen
Ingrid Timmer van D66.

Zutphense D66-fractievoorzitter Ingrid Timmer wordt wethouder in Brummen

De Zutphense fractievoorzitter van D66, Ingrid Timmer, wordt wethouder in de gemeente Brummen. Daar zijn na het opstappen van de wethouders nieuwe coalitieonderhandelingen geweest, waarna nu nieuwe kandidaat-wethouders worden gepresenteerd. Timmer is een van de kandidaten. Alleen de gemeenteraad moet nog instemmen, maar dat is normaal gesproken alleen een formaliteit.

Timmer wordt door de Brummense D66-fractie naar voren geschoven. Op dit moment is ze nog fractievoorzitter van de Zutphense afdeling. "Het was voor mij ook een verrassing, dat die kans zich voordeed", vertelt Ingrid Timmer. Ze heeft onder meer ervaring met besturen bij Stichting Archipel. "Ik hoop dat we kunnen gaan bouwen in Brummen en dat we het vertrouwen kunnen terugwinnen in het Brummense."

Advertentie

Zutphense fractie

Het wethouderschap van Timmer heeft ook gevolgen voor de raadsfractie van D66 in Zutphen, waar ze nu fractievoorzitter van is. " Yvonne ten Holder neemt het fractievoorzitterschap over en Rein Rutten de raadszetel", legt Timer uit. "We vinden het natuurlijk jammer, want we hadden een goed team. Maar ze snappen natuurlijk dat ik de kans aangrijp."

Wel zal er mogelijk een ontheffing worden aangevraagd voor de woonplaatsvereiste, waardoor ze vooralsnog niet hoeft te verhuizen. "Mijn zoontje zit nu in groep zeven van de basisschool, en kan dan volgend jaar nog groep acht afmaken in Zutphen."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.