Taakstraf voor Zutphenaar na mishandeling Bokbierdag-beveiliger en poging tot zware mishandeling agent

Taakstraf voor Zutphenaar na mishandeling Bokbierdag-beveiliger en poging tot zware mishandeling agent

De Zutphense Glenn K. is donderdag veroordeeld tot 120 uur taakstraf. Dit omdat hij op Bokbierdag een beveiliger mishandelde en eerder een agent poogde zwaar te mishandelen tijdens een achtervolging. 

De man stond terecht voor drie zaken. De mishandeling van de beveiliger, het stelen van een bierfust (beide tijdens Bokbierdag) en de poging tot zware mishandeling van een agent. De advocaat van K. noemt het ‘baldadigheden’. De Officier van Justitie zegt niet te spreken te zijn over de mishandeling en de poging tot mishandeling. 

Agent afsnijden

K. reed op 21 oktober vorig jaar op een snorscooter door Zutphen. Hij zat samen met twee andere op dit voertuig. Netjes reden ze niet, “er waren heel veel verkeersovertredingen zoals door rood rijden en het rijden over een fietspad. Dit was een idiote rit”, zegt de Officier van Justitie. Een politieagent op een dienstfiets achtervolgde de drie. De diender kreeg het idee dat K. hem wat aan wilde doen. Hij zou twee keer hard naar links gestuurd hebben om hem te val brengen. K. zegt dat het niet zijn intentie was om hem van de fiets af te rijden. Hij keek enkel naar links om te kijken waar de agent was, waarbij het voertuig iets naar links ging. De diender was volgens de Officier van Justitie bang, “hij heeft echt angst gevoeld.”

"Ik had niet gedacht dat het zo uit de hand kon lopen"
Glenn K.

De rechter vraagt zich af waarom hij niet stopte: “Dat was stom. Ik had niet gedacht dat het zo uit de hand kon lopen.” De snorscooter had geen kenteken, maar dat wist de verdachte niet zegt hij. De dader draait de rollen om, en beweert dat hij mishandeld is door de politie. “Ik ben in het gezicht geslagen met een wapenstok.” Hij heeft echter geen aangifte gedaan tegen de agent. Hij zou geprobeerd hebben weg te komen van de agenten, vandaar het handelen met de wapenstok. Hij is dus wel met een wapenstok geslagen, volgens de advocaat onproportioneel.

Mishandeling

Niet heel veel eerder dan de poging tot zware mishandeling mishandelde hij een beveiliger op Bokbierdag. De beveiliger betrapte K. toen hij probeerde een bierfust te stelen. Dit deed hij diep in de nacht bij het kraampje van Café De Spaan. Waarom? “Ik dacht ik pak dat ding, dat is grappig”, verklaard hij. De beveiliger betrapte de man echter. K.: “Ik wilde het met de beveiliger uitpraten, maar daar ging hij niet mee akkoord.” Toen hij op de grond lag sloeg hij de beveiliger in zijn gezicht. Hierdoor zou hij verwondingen opgelopen hebben. De advocaat van K.: “Het is eigenlijk een geëscaleerde kwajongensstreek, maar daar is zijn leeftijd niet naartoe.”

De rechter acht de mishandeling van de beveiliger bewezen net als de poging tot zware mishandeling van de agent. Daarnaast wordt ook de poging tot diefstal van de bierfust meegerekend in de straf. De Officier van Justitie eiste een taakstraf van 200 uur. De rechter heeft Glenn K. een taakstraf van 120 uur opgelegd. Daarnaast krijgt hij een ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie maanden. Ook moet hij de Bokbierdag-beveiliger een bedrag betalen van 200 euro. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.