Twee bedrijven verwoest door grote brand in Vorden

Twee bedrijven verwoest door grote brand in Vorden

Een grote brand heeft twee bedrijven volledig verwoest in Vorden. Het gaat om een autobedrijf en het bedrijf Plastic Products & More. De brandweer moest omliggende huizen en bedrijven ontruimen door de grote rookontwikkeling. 

Lees verder onder de video...

De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen, een waterpeleton en een plaatselijke coördinatiepost naar het incident toe. De veiligheidsregio adviseerde inwoners in de nabije omgeving ramen en deuren te sluiten en afzuiginstallaties uit te zetten. Gebouwen in de omliggende straten zijn door de brandweer ontruimd en de mensen worden opgevangen in het Kulturhus.

Zeer grote brand

Ook heeft de gemeente een calamiteitennummer beschikbaar gesteld (06 13 10 07 77). Omstreeks 17.55 uur werd het sein brand meester gegeven. De brand ontstond rond 13.45 uur. Nog geen twintig minuten later werd er al opgeschaald naar een zeer grote brand. De loods van het bedrijf en het bijgebouw zijn niet meer te redden. De brandweer richt zich op het behoud van de omliggende gebouwen. Daartussen staat ook een woning. Mogelijk is er asbest vrijgekomen, maar dat wordt nog onderzocht.

GRIP 1

De veiligheidsregio schaalde op naar GRIP 1, wat inhoud dat er extra coördinatie ter plaatse kwam. Ook werden er extra eenheden voor de watervoorziening opgeroepen. Nadat de brand ontstond zijn alle aanwezigen van het bedrijf veilig naar buiten gegaan. Het is onbekend hoeveel auto's er in de loods staan.

Verslaggever Jesse Sprikkelman bij de brand. Lees verder onder de audio...

Het treinverkeer tussen Vorden en Lichtenvoorde-Groenlo werd vanwege de rook stilgelegd. De omgeving van de brand werd ruim afgezet. De veiligheidsregio riep mensen op de brandweer de ruimte te geven en vooral uit de rook te blijven.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.