GroenLinks-fractievoorzitter Liza Luesink stopt
Liza Luesink (GroenLinks).

GroenLinks-fractievoorzitter Liza Luesink stopt

De fractievoorzitter van GroenLinks Zutphen stopt. Liza Luesink heeft besloten haar raadslidmaatschap neer te leggen. Ze was een prominent figuur in de formatie na de afgelopen verkiezingen.  

Ze stopt omdat ze het na eigen zeggen niet meer kan combineren met haar eigen bedrijf.  “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de raad, maar nu Duwtje (haar bedrijf, red.) zo hard groeit is het niet meer te combineren. Gelukkig heeft GroenLinks een ijzersterk team en met Martine een stevige fractievoorzitter. Ik zal als inwoner en ondernemer blijven bijdragen aan onze prachtige stad.” Leusink had een belangrijke taak tijdens deze formatie.

Als fractievoorzitter van de grootste partij had ze er een beste kluif aan. Ook bracht ze wekelijks alle inwoners op de hoogte van de ontwikkelingen in de Formatie-Update

Opvolger

Martine Westerik wordt de nieuwe fractievoorzitter. Ze gaat deze functie vanaf juli 2019 bekleden. Martine Westerik stond na Luesink op plek 2 op de kandidatenlijst en de GroenLinks fractie koos haar unaniem als opvolger. Westerik: “Ik vind het belangrijk dat inwoners hun stem laten horen en dat wij als politiek daar goed naar luisteren en praktisch invulling aan geven. Daarnaast wil ik er stevig aan werken Zutphen financieel gezonder en groener te maken zonder de mensen uit het oog te verliezen.”

Veranderingen

Het afdelingsbestuur van de partij vindt het vertrek van Luesink jammer. “Natuurlijk vinden we het jammer dat Liza stopt, maar we respecteren haar besluit. Onze raadsleden met Martine Westerik als fractievoorzitter, vormen een sterk en divers team. Samen zetten we ons in voor een mooier, socialer en duurzamer Zutphen”, aldus Annelies Bickes. Er is onlangs nog meer veranderd in de partij. Begin deze maand werd Mirjam Dolfing benoemd als raadslid bij de partij. Dit nadat Lilly-Ann de Jong besloot niet terug te keren na haar zwangerschapsverlof.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.