Aannemer Marimat negeert Zutphen over Noorderhaven, gemeente boos

Aannemer Marimat negeert Zutphen over Noorderhaven, gemeente boos

De gemeente gaat de Noorderhaven, die nog steeds kapot is, repareren. Maar aannemersbedrijf Marimat reageert niet op berichten van de gemeente.

Lees verder onder de video...

Maandagavond werd de haven besproken in de gemeenteraad. Wethouder Harry Matser: “Er is geconstateerd dat de constructie niet deugdelijk is en dat deze aangepast moet worden. De bouwer heeft niet gereageerd op het verzoek om het te herstellen. We moeten nu vervolgstappen instellen. Eén daarvan is het repararen van de constructie. Dat willen we vrij snel doen.” De gemeente verwacht het voor 1 juli te kunnen doen. 

Juridisch verantwoordelijk

Vragen waren er wel vanuit de gemeenteraad. Ingrid Timmer (D66): “Is de aannemer niet juridisch verantwoordelijk? Of wil hij zich daaraan onttrekken.” Matser reageert daarop: “Dat is onduidelijk. In ieder geval is het zo dat de aannemer geen contact met ons heeft gezocht, ondanks het verzoek vanuit ons dat wel te doen.”

Stuk

Deze zomer werd geconstateerd dat de haven stuk is. Sindsdien kunnen boten niet aanleggen in een deel van de nieuwe haven. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.