Poepproblemen in de Noorderhaven

Poepproblemen in de Noorderhaven

De nieuwe Zutphense wijk de Noorderhaven, met daarbij ook de haven zelf, is een uitstekende plek om een wandelin te maken met je hond. Dat vinden de inwoners daar ook niet erg. Maar het achterlaten van vieze hondenpoep begint wel een probleem te worden.

Op sociale media en op straat wordt er over geklaagd. Momenteel lijkt er zelfs sprake te zijn van een hondenbezitter die een bijzondere invulling geeft aan het beruchte 'poepzakje'. Hij, of zij, legt een plastic zakje over de hondendrol heen én drukt hem vervolgens met zijn voet aan. Netjes afgedekt natuurlijk, maar niet helemaal de bedoeling.

Melding doen

De gemeente heeft nog geen officiële meldingen binnengekregen van de overlast. "Wel heeft een van de handhavers een keer een gesprek op straat gehad met een inwoner van Noorderhaven die zich hier aan stoort." legt gemeentewoordvoerder Anniek Neve uit.

Het is belangrijk om altijd melding te doen van overlast, stelt Neve. "Met alle meldingen wordt dan een dossier opgebouwd. Wat het lastig maakt, is dat de overtreding een momentopname is, waarbij een BOA natuurlijk niet altijd aanwezig is. Het moet op heterdaad gezien worden, dan kan er worden opgetreden. Maar het is een grote ergernis voor veel mensen, dus daarom blijven alle meldingen welkom."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.