LGLD KORT: Derde startbijeenkomst uitwerkingsplannen Beek en centrum

LGLD KORT: Derde startbijeenkomst uitwerkingsplannen Beek en centrum

Omdat zowel op dinsdagavond 27 als woensdagavond 28 november het maximale aantal personen de informatie- en startbijeenkomst in De Korenmolen hebben bezocht, organiseert de gemeente Brummen nog een extra bijeenkomst op dinsdagavond 4 december. Ook tijdens deze avond praat de gemeente de aanwezigen bij over de actuele stand van zaken van het programma Ruimte voor Eerbeek en vindt de aftrap plaats van het proces om uitvoeringsplannen te maken voor het centrumgebied voor Eerbeek en de Eerbeekse beek. Aanmelden voor deze avond, die duurt van 19.30 tot 21.30 uur, is mogelijk via het mailadres [email protected] of het telefoonnummer (0575) 56 82 94. 

Ongeveer 150 mensen hebben op 27 en 28 november de informatiebijeenkomst bezocht. Duidelijk werd dat de gemeente bij het maken van de plannen voor zowel het centrumgebied als de Eerbeekse beek graag samenwerkt met inwoners, ondernemers, wijkraden en andere belanghebbenden in het dorp. Doel hierbij is om concrete uitvoeringsplannen te maken die er aan moeten bijdragen dat over ruim een jaar daadwerkelijk de schop in de grond kan. Reden ook met elkaar nu al aan de slag te gaan met het uitwerken van de plannen. Dit met de wetenschap dat de Raad van State in het voorjaar van 2019 nog uitspraak doet over een aantal ingediende beroepschriften. Het gemeentebestuur ziet deze uitspraak met vertrouwen tegemoet en zal deze in het vervolgtraject waar nodig uiteraard betrekken. Maar om geen tijd verloren te laten gaan, wordt het proces om met elkaar invulling te geven aan de plannen, nu al opgestart.

De eerste twee avonden stonden vooral in het teken van het gesprek. Bij zes informatietafels werd inhoudelijk over de toekomst van het centrumgebied van Eerbeek gesproken. Het ging daarbij over thema’s zoals leefbaarheid, verkeer en parkeren, de Eerbeekse beek en participatie. Ideeën en suggesties werden genoteerd en ook konden de aanwezigen aangeven op welke wijze zij graag een bijdrage willen leveren aan de tot stand koming van de plannen in het vervolgtraject. In februari volgend jaar wordt dit vastgelegd in een participatieplan en aansluitend start ook het inhoudelijke traject aan de ontwerptafel. 

Draagvlak

Eén van de doelen van de uitwerkingsplannen is om te komen tot concrete voorstellen die kunnen rekenen op een zo breed mogelijk draagvlak in de Eerbeekse samenleving. Daarom is het belangrijk om nu al een beeld te krijgen welke wensen en ideeën er leven en wie in het participatieproces een actieve bijdrage wil leveren. Naast de drie startbijeenkomsten die de gemeente nu organiseert, nemen ook de twee wijk- en dorpsraden en organisaties in Eerbeek hun verantwoordelijkheid. In afstemming met de gemeente gaan zij begin volgend jaar nog één of meerdere vervolgbijeenkomsten voor de inwoners organiseren. Dit ook met het doel om inwoners inzicht te geven in de verdere uitwerking van de plannen en eerste wensen en ideeën over het centrumgebied en de beek op te halen. Ook deze inbreng wil de gemeente dan nog betrekken bij het vervolgtraject en participatieplan.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.