Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
Op de heide in Vorden woedde donderdag een grote brand.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Pinksterfestival dit jaar ongekend populair: 'Er is zelfs een keer file in Brummen'

Vorig weekend trokken tienduizenden mensen naar Brummen om het vierdaagse Pinksterfestival te bezoeken. Het grote hoogtepunt was de Pinkstermarkt maandag. Eten, kramen, activiteiten en biertjes zorgde dat iedereen zich kon vermaken. We maakte een rondje op de markt en spraken met organisator Paul Jolink. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

IJsselmeeuwen krijgen duizenden euro's van de gemeente uit 'coulance'

Zwemvereniging de IJsselmeeuwen krijgen een tegemoetkoming van 17.500 euro van de gemeente Zutphen. In het begin van 2017 kon de zwemvereniging een maand lang geen gebruik maken van zwembad de IJsselslag. De gemeente gooide, in overleg met de GGD, een slot op het zwembad vanwege gezondheidsklachten.

Open dit artikel...

Drie gewonden bij ernstig ongeluk N348 Eefde

Op de N348 tussen Eefde en Gorssel is een ongeluk gebeurd. De hulpdiensten zijn met meerdere eenheden uitgerukt voor het incident. Drie mensen zijn gewond geraakt.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

De Sint Janskerk in Zutphen heeft haar haantje weer terug

De Zutphense Sintjanskerk heeft na maanden haar haantje weer terug op de kerk. Door de renovatie is deze eraf gehaald. Woensdagmiddag plaatste de Smid 'm terug. Pastoor Harry Scheve zegende de haan in. Daarna werd hij via een hoogwerker naar boven gebracht en geplaatst op de top van de kerk. Dit onder het toeziend oog van veel omstanders. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Huishoudelijke hulp Vérian failliet, gevolgen nog onbekend

Vérian Care & Clean BV, de dochterorganisatie van Vérian die verantwoordelijk is voor de huishoudelijke hulp, is failliet verklaard. Dat meldt FNV Zorg en Welzijn. Wat de gevolgen zijn van het faillisement is nog onbekend. De organisatie verzorgt onder meer in de gemeente Brummen voor de huishoudelijke hulp. Daarnaast hebben buurgemeenten Voorst en Apeldoorn ook een contract. Een woordvoerdster van Vérian bevestigd het failissement tegenover Omroep Gelderland.

Open dit artikel...

Twee gewonden bij steekpartij in Wichmond

Bij zorgboerderij Vergeet-Me-Nietjes aan de Dorpsstraat in Wichmond heeft in de nacht van woensdag op donderdag een steekpartij plaatsgevonden. Twee personen, waaronder de dader, raakten gewond. Rond 1.00 uur heeft er in de zorgboerderij vermoedelijk een ruzie plaatsgevonden tussen een cliënt en een begeleider. De cliënt heeft daarop zijn begeleider neergestoken en is op vlucht geslagen. Diverse politie-eenheden zette daarop direct een zoektocht in. Ook werd de politiehelikopter ingeschakeld. Nadat de verdachte door de politie op de hielen werd gezeten en bevelen werd zich over te geven, stak hij zichzelf op de Beeklaan neer.

Open dit artikel...

Grote heidebrand in natuurgebied Vorden

Vele brandweerteams uit Oost-Nederland zijn donderdagavond uitgerukt voor een heidebrand in Vorden. De brand woedde op het Warkensche Veld aan de Heidepolweg. Iets na negen uur werd de brand gemeld. Omstreeks 21.45 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zutphense Loek zorgde voor jonge gansjes, maar nu zijn ze afgepakt

De Zutphense Loek Gorris heeft een tijd geleden twee kleine gansjes onder zijn hoede genomen. Hij zorgde voor ze, speelde met ze en nam ze mee naar het Bronsbergenmeer in Zutphen. Maar nu zijn ze van hem afgepakt, door de dierenambulance. Al een maand had de Zutphenaar de gansjes bij zich. "Het ging heel goed met ze. In de buurt werden ze bekend, en ze kregen alle ruimte. Toch bleven ze bij ons. Ik was ze aan het opvoeden." Bij de Kaardebol in Zutphen heeft hij de ganzen voor het eerst ontmoet. "De hond kwam terug met twee ganzeneieren. Vermoedelijk uit een leeg nest gehaald. Eén ei was al gebarsten. Diezelfde dag werd het eerste gansje geboren. Een dag later kwam ook de andere uit." 

Open dit artikel...

WO2-explosief gevonden op industrieterrein Zutphen

Op het industrieterrein van Zutphen is een explosief gevonden. Het gaat om een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief is inmiddels onschadelijk gemaakt. De vondst is gedaan op de Pollaan, ter hoogte van de Grote Belt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie. (EOD) is aanwezig om het explosief op te ruimen. De politie heeft 's ochtends het gebied rondom de bom afgezet. Omstreeks 10.40 uur is het weer vrijgegeven.

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.