IJsselmeeuwen krijgen duizenden euro's van de gemeente uit 'coulance'

IJsselmeeuwen krijgen duizenden euro's van de gemeente uit 'coulance'

Zwemvereniging de IJsselmeeuwen krijgen een tegemoetkoming van 17.500 euro van de gemeente Zutphen. In het begin van 2017 kon de zwemvereniging een maand lang geen gebruik maken van zwembad de IJsselslag. De gemeente gooide, in overleg met de GGD, een slot op het zwembad vanwege gezondheidsklachten.

De zwemclub moest noodgedwongen uitwijken naar andere zwembaden, met een grote kostenpost als gevolg. Ook moesten de Gelderse zwemkampioenschappen worden geschrapt en moesten vrijwilligers en materieel verplaatst worden. Daarom dienden ze een claim van 55.000 euro in bij de gemeente, eigenaar van zwembad De IJsselslag. In juni 2017 gaf de gemeente aan een tegemoetkoming van 10.744,93 euro te betalen. Het bestuur van de IJsselmeeuwen ging hier niet in mee.

Verhoging

Een krap jaar later heeft er een gesprek over de tegemoetkoming plaatsgevonden. Volgens de gemeente heeft de vereniging een tegenaanbod gedaan. Met een bedrag van 17.500 euro zijn ze tevreden en is het wat hun betreft 'zand erover'. Ze willen niet het onderste uit de kan halen, aldus de gemeente.

"De kosten van een advocaat overtreffen het nu bij te leggen bedrag"
college van B&W

Het college heeft besloten mee te gaan in de eis van De IJsselmeeuwen. Mede omdat ze niet willen dat de relatie tussen de vereniging en de gemeente, maar ook de relatie tussen het zwembadbestuur en de zwemclub, niet opnieuw onder druk komt te staan. Naast deze claim was er vorig jaar een flinke ruzie tussen de laatst genoemden.

Daarnaast bestaat er de kans dat de zwemvereniging een gerechtelijke procedure start als de gemeente niet meegaat in het voorstel. "De kosten van een advocaat overtreffen het nu bij te leggen bedrag van circa € 6.500,- vele malen." aldus het college.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.