College heeft alternatief gevonden voor parkeren 's Gravenhof

College heeft alternatief gevonden voor parkeren 's Gravenhof

De gemeente heeft een locatie op het oog als parkeergelegenheid ter vervanging van het 's Gravenhof. Het plan is om het 's Gravenhof op termijn autovrij te maken. Echter moet er dan wel elders parkeergelegenheid komen. In totaal gaat het om 100 parkeerplaatsen, die 'tijdelijk' worden gerealiseerd.

Die denkt de gemeente te vinden op de plek van de oude Meisjesvakschool, ook bekend als het oude ROC, aan het Vispoortplein. Hierbij blijft wel de Meisjesvakschool behouden. Het autovrij maken van het 's Gravenhof is tevens onderdeel van het grote 'Poort van Zuid'-project. "Met dit voorstel willen we de vervolgstappen kunnen zetten om het 's Gravenhof autoluw te maken" aldus wethouder Oege Bosch.

Ontwikkelaar

Het gebouw en de naastgelegen grond is eigendom van een ontwikkelaar, die het in 2012 heeft gekocht. Die was van plan er (zorg)appartementen te realiseren. Volgens de gemeente zijn de plannen nu 'ingehaald' door de nieuwe gebiedsontwikkeling.

De oude Meisjesvakschool zelf zal niet worden gebruikt om parkeergelegenheid te creeëren. Het gaat om een stuk grond ernaast, waar slechts enkele bijgebouwen staan. "Dat zijn twee nieuwere gebouwen." Die moeten worden gesloopt. Ook moet een belangrijk electriciteits- en gasstation worden verplaatst. De gemeente heeft een taxatie laten doen, maar die blijft nog vertrouwelijk. De gemeente moet nog in gesprek gaan met de ontwikkelaar, maar heeft eerst toestemming nodig van de raad.

De gemeente gaat nog verder onderzoek doen daar definitieve opties, bijvoorbeeld ondergronds parkeren of op een andere plek.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.