Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
De gemeente Zutphen en de Voedselbank werken sinds deze week samen.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar, de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij. 

'Agent trok vrienden en dates na in politiesysteem'

De politiemedewerker die verdacht wordt van stelselmatig misbruik maken van het politiesysteem zou bekende nagetrokken hebben. Het zou vooral gaan om dates en vrienden, meldt een bron binnen de politie. De politie meldde vrijdag dat informatie die hij verkreeg in het politiesysteem gebruikte voor privédoeleinden. De medewerker is per 1 maart buiten functie gesteld. Er is een onderzoek naar hem ingesteld. 

Open dit artikel...

NS: Motie Burgerbelang slaat nergens op

De motie van Burgerbelang is onnodig ingediend, blijkt uit een reactie van NS. De partij beweert dat de fietsenmaker onder het Zutphense station moet sluiten, maar dat is niet het geval. "Alles blijft gewoon behouden. Alleen wordt het geëxploiteerd door NS", meldt woordvoerder Corien Koetsier. "Het investeringsvoorstel moet dan wel nog naar de directie, maar daar zal het vast goedgekeurd worden."

Open dit artikel...

Het Stedelijk: 'We willen een nieuw type school'

Twee mobiele telefoons gaan af, iemand komt gehaast binnen omdat hij te laat is, en WhatsApp lijkt belangrijker dan wat er zich voor de klas afspeelt. Het klinkt als een gemiddelde schoolklas, maar het was een groep D66'ers op Het Stedelijk in Zutphen. Zij kwamen om te spreken over de toekomst van de middelbare School. Middelbare school Het Stedelijk in Zutphen wil, in samenwerking met 't Beeckland in Vorden, een 'nieuw type school' creëeren. Hierbij gaat het specifiek om de vmbo-afdeling, die een nieuwe vorm moet krijgen.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Verkiezingen en referendum tegelijk kost gemeenten extra geld, maar is wel makkelijk

Niet alleen de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook het 'sleepwet-referendum' komt eraan. Hoe is dit voor de gemeenten in de regio? Vervelend, of juist fijn dat er over twee dingen gestemd moet worden? Gert-Jan van Dijk, woordvoerder van de gemeente Brummen legt uit dat het juist fijn is voor de gemeenten. "Het gelijktijdig organiseren is velen malen efficiënter, en ook goedkoper, dan wanneer het apart wordt gehouden. Dan zouden we twee keer apart mensen moeten inschakelen, inplannen, voorbereiden en dergelijke."

Open dit artikel...

Coehoornsingel beste optie voor Wilhelminafontein

Al een tijd lang wordt gevraagd een betere plek te zoeken voor de Wilhelminafontein. De fontein staat er nu troosteloos bij op de Bult van Ketjen. Bovendien werkt hij niet. De gemeente komt nu met een voorstel: bij de Hanzehof. Na onderzoek blijkt dat bij de Hanzehof/Coehoornsingel de beste plek is. "Er is sprake van een passende historische setting en tegelijkertijd geeft de fontein een impuls aan deze plek." schrijft het college. Het gebied staat op de planning voor een herinrichting. Daar zou de plaatsing van de fontein prima in passen, stelt de gemeente. De exacte plek voor de fontein moet nog bedacht worden.

Open dit artikel...

Raad lijkt voor onderzoek hoogspanningskabels

Ze zijn niet mooi, ze verstoren vele uitzichten en schijnen ook nog eens slecht voor je te zijn. Hoogspanningskabels waren tijdens het verkiezingsdebat in Het Warnshuus woensdagavond een belangrijk onderwerp. Er moet een onderzoek gaan komen om te kijken wat haalbaar is. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Is Warnsveld eigenlijk wel belangrijk voor de Zutphense politiek?

Is Warnsveld belangrijk voor de Zutphense politiek? Of is het maar 'een dorpje wat ze erbij hebben'? Tijdens het Warnsveldse Verkiezingsdebat werd woensdagavond gesproken over zaken die het dorp aangaan. Wij vroegen aan de politici hoe belangrijk het dorp voor hun partij is. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

SP, BewustZW en Burgerbelang zijn populair, volgens de peiling

SP, BewustZW en Burgerbelang zullen tijdens de verkiezingen veel stemmen gaan winnen. Dat blijkt uit de peiling van deze nieuwswebsite. SP staat bovenaan met 33% van de stemmen. BewustZW en Burgerbelang volgen 

Open dit artikel...

Voedselbank en gemeente Zutphen gaan samen strijden tegen armoede

De Zutphense voedselbank en de gemeente gaan samenwerken in de aanpak van armoede. Wethouder Annelies de Jonge en voorzitter van de Voedselbank Gert Vrieze ondertekende vrijdag de samenwerkingsovereenkomst. Sommige klanten zouden de gemeente mijden, of niet eens weten hoe ze er terecht kunnen. Dit terwijl de gemeente toch middelen heeft om Zutphenaren uit de armoede te helpen. Dit is dan ook de reden dat de twee partijen gaan samenwerken. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Podcast afl. 4 - De verkiezingspodcast

Een podcast met onderwerpen die normaal bij het koffieautomaat van LokaalGelderland besproken worden. Soms wat kritische noten, soms wat flauwe humor en soms wat journalistieke verantwoordingen. Gemaakt door Jesse Sprikkelman en Jelle Seubring. Deze keer bespreekt Jesse Sprikkelman alle zaken rondom de verkiezingen in Zutphen en Brummen.

Lees verder onder de podcast...

Meer op depodcast.nl

Universiteit van Amsterdam en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onderzochten Warnsveld

Het is zover, maandag wordt 'de Oogst van Malta' gepresenteerd. 15 jaar lang vroeten in de aarde, die aarde bestuderen en jarenlang onderzoek doen. Nee, je leest gekopiëerde achterflap van een nieuw boek, maar een zeer beknopte samenvatting van 15 jaar wetenschappelijk onderzoek. Dat langdurige onderzoek ging over het ontstaan van dorpen in de Middeleeuwen. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Universiteit van Amsterdam deden samen vier 'case studies' naar dorpen in Nederland: Someren, Limmen, Kerk-Avezaat (Buren) én het dorp Warnsveld.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Lilly-Ann (27) en Mart (22) zijn jong en willen graag de Zutphense raad in

Politiek is voor veel jongeren een saai onderwerp. Echter denken Lilly-Ann de Jong (27) en Mart de Ridder (22) daar anders over. Zij staan hoog op een kieslijst. Lilly-Ann, werkzaam bij het tandtechnisch laboratorium in Zutphen, staat op de derde plaats bij GroenLinks. Ze heeft, net als vele jongeren, politiek wel eventjes saai gevonden. Totdat ze bestuurskunde ging studeren. "Toen had ik zo iets van is de politiek wel wat voor mij." Mart, die een ICT-studie volgt op HBO niveau, staat op de vierde plaats bij de SP. Hij snapt dat politiek saai lijkt, maar volgens hem is dat echt niet het geval. "Laatst was ik bij een schooldebat op het Stedelijk, en deze leerlingen hebben allemaal een mening en durven die uit te spreken, dat is ook politiek." 

Open dit artikel...

Bij flink wat buren werd gegluurd in Zutphen

De drummer loopt op sokken, in het zaaltje passen zo'n dertig mensen en de koffie is gratis. Tijdens Gluren bij de Buren zondagmiddag stonden op 80 plekken in de gemeente acts geprogrameerd. En ondanks dat je het in de huiskamers niet merkte, werd het goed bezocht. Podium 't Nut in Warnsveld is één van die locaties waar een bandje optrad. Maar dat is toch geen huiskamer? "Eigenlijk wel. Het is de huiskamer van Warnsveld", legt uitbater Imre Lohman uit. 't Nut heeft een grote zaal met een podium, maar die was leeg. "We doen het in een kleine zaal. Dat is veel leuker dan in een grote zaal. Het is er gezellig, het geluid is goed en er passen maximaal 35 mensen in." Lohman is te spreken over het evenement. "Het is een gezellig bijzonder evenement. We zijn blij dat we ook in 't Nut mensen mogen ontvangen." 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Oranjevereniging Warnsveld maakt zich ernstig zorgen over stroomtekort

De Oranjevereniging Warnsveld zit met de handen in het haar. Een deel van de festiviteiten op Koningsdag dreigen in het water te vallen. Dit omdat er nog geen krachtstroom te vinden is in de dorpskern. We gaan terug naar juni vorig jaar. Toen heeft de Stadspartij een motie ingediend over de mogelijkheden tot een stroom en waterpunt voor evenementen. De verantwoordelijk wethouder heeft toen bij monde toezegging gedaan na goedkeuring van de politieke partijen.

Open dit artikel...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.