Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar, de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij. 

Brummense politiek staat achter Jan Alberts

Merendeel van de Brummense gemeenteraad staat achter de keuze van raadslid Jan Alberts. Eerder deze week vertrok hij bij de PvdA, omdat hij het idee kreeg dat zijn mening over het bestemmingsplan van Eerbeek onder het tapijt geveegd werd. Uit navraag van deze nieuwswebsite blijkt dat de andere partijen achter de keuze van Alberts staan. Gerda Jolink (VVD) vertelt dat het moeilijk oordelen is "omdat het een interne aangelegenheid is", maar ze kan de reden begrijpen. "Als je het gevoel krijgt dat je mening er niet toe doet is dat niet fijn", legt ze uit. 

Lees verder onder de video... 

Open dit artikel...

Waarom de Jumbo in Brummen goedkoper is dan in Zutphen

Jumbo hanteert over het algemeen 3 verschillende prijsniveaus, blijkt uit de supermarkt prijspeiling van de Consumentenbond. Het prijsniveau wordt vooral bepaald door de nabije concurrentie: zit er geen andere supermarkt of een duurdere supermarkt in de buurt, dan zijn de prijzen hoger. Zijn er in de omgeving (veel) goedkopere supermarkten, dan zijn de prijzen lager. De Jumbo in Brummen is goedkoper dan de twee Jumbo's in Zutphen. Brummen valt namelijk in de prijslijn 'midden' en beide Jumbo's in Zutphen vallen onder 'hoog'. Ook de Jumbo in Lochem valt onder de prijslijn 'hoog' en die in Eerbeek weer in midden. 

Open dit artikel... 

Recreatiebad met buitenbad en glijbaan is 'onlogisch en onwenselijk' 

Onlangs, na een lange discussie, ging de gemeenteraad akkoord: er moesten cijfers op tafel komen over een mogelijke uitbreiding van het Zutphense zwembad de IJsselslag. De SP, initiatiefnemer van de motie, is naar eigen zeggen niet voor "fact-free politics" en wilde dus cijfertjes hebben om met onderbouwing te kunnen vergaderen. Inmiddels liggen die 'cijfertjes' op tafel. Maar die komen niet gunstig uit voor de SP, de partij die graag een recreatiebad met buitenbad en glijbaan wil. Volgens het korte onderzoek uitgevoerd door een onderzoeksbureau is het 'onlogisch en onwenselijk' om het huidige zwembad om te bouwen.

Open dit artikel...

Lochemse tankstationeigenaar over overval: "Ik had liever gehad dat ik daar zelf gestaan had"

De zon is nog niet op. Twee mannen lopen in de richting van het AVIA-tankstation in Lochem. Ze pakken een wapen, en eisen aan de kassa geld en sigaretten. Dinsdagochtend is het tankstation aan de Zutphensestraat in Lochem overvallen. Eigenaar Youri Julius doet zijn verhaal. Vlak na de overval belt de medewerker die op dat moment aan het werk was zijn baas op. Op dat moment konden de overvallers Lochem nog niet uit zijn. Julius lag nog diep te slapen. "Op dagen dat ik niet vroeg hoef te werken ben ik echt niet op 07.00 uur al wakker", lacht hij. "Mijn medewerker vertelde dat hij net overvallen is. Ik schrok me rot." Hij is direct naar zijn zaak toegereden.

Lees verder onder de video... 

Open dit artikel...

IJspret in Zutphen! Na ruim een jaar is de ijsbaan weer open

Na ruim een jaar is de Zutphense schaatsbaan weer geopend. Tientallen schaatsliefhebbers stonden donderdagochtend omstreeks 10.00 klaar om het ijs op te gaan. Het is lang geleden dat er geschaatst kon worden op natuurijs in Zutphen. De laatste keer was 23 januari 2017, een ruim half jaar geleden. Toen is de ijsbaan zes dagen open geweest. Hoelang de ijsbaan nu open blijft durft ijsmeester Frans Manders niet te zeggen. "Dat ligt aan het weer. Hoe dan ook kan hij vandaag openblijven, en hopelijk ook morgen." 

Lees verder onder de foto... 

Open dit artikel...

Het Groot Zutphens Verkiezingsdebat

Donderdagavond werd in het Koelhuis in Zutphen het Groot Zutphens Verkiezingsdebat georganiseerd. Alle lijsttrekkers kwamen aan het woord over Zutphense zaken. 

Lees verder onder de video... 

Bekijk het gehele debat terug...

Woonbedrijf Ieder1 ligt in de clinch met Zutphenaren

In een Facebookgroep wordt druk gesproken over renovatie van een aantal straten in Zutphen. Tientallen mensen uiten daarin hun onvrede over woonbedrijf Ieder1. Ze zouden namelijk weigeren om vergoedingen te betalen. Al een tijdje is er een grote renovatie aan de gang in de Monseigneur Nolenstraat, de Talmastraat, de Thorbeckesingel, de Troelstralaan en de Professor Aalbersestraat. Sommige bewoners moesten naar eigen zeggen hun huis uit omdat deze tijdens de renovatie niet bewoonbaar was. Marco van Dalen en zijn vrouw brachten twee weken in een vakantiewoning vlak over de grens door. Ze zijn niet te spreken over hoe ze al die tijd behandeld zijn door het woonbedrijf. 

Open dit artikel...

Wordt 'duurzaamheid' hét thema van de nieuwe gemeenteraad?

Duurzaamheid, duurzaamheid en nog eens duurzaamheid. Het onderwerp bleef niet onbesproken bij het lijsttrekkersdebat in het Koelhuis donderdagavond. Het lijkt erop alsof de komende raadsperiode het (lokale) modewoord en thema 'duurzaamheid' is.

Lees verder onder de video... 

Open dit artikel...

Waarom de exploitatie van de Hanzehof stukken beter moet, volgens de cultuurwethouder

Cultuurwethouder René Sueters vindt dat theater De Hanzehof in Zutphen een stuk beter geëxploiteerd moet worden. "Er moet gezocht worden naar een gezonde exploitatie", vertelt hij. In de stemwijzer van krantenkoepel De Persgroep, waar De Stentor bij behoort, staat de stelling: "Met genoeg theaters in de regio moet Zutphen stoppen met de Hanzehof als serieuze optie zien." Enkel VVD en Burgerbelang, waar Sueters lijsttrekker van is, hebben 'eens' beantwoord. Echter bedoelt de wethouder hiermee niet dat de Hanzehof helemaal moet verdwijnen. "Het theater is belangrijk voor Zutphen. Dat vind ik als wethouder, en ook als Burgerbelang." 

Open dit artikel...

Sjoerd legt Zutphen vast zonder kleur

Gewapend met zijn telefoon, en soms met zijn professionele camera, is Zutphenaar Sjoerd Modderkolk geregeld te vinden in de Zutphense binnenstad. Hij legt vast wat hij tegenkomt, en gooit hier dan een zwart-wit filter overheen. Straatfotografie wordt het genoemd. "Als ik op straat ben kijk ik alles vanuit een bepaald kader. Als het mooi genoeg is voor een foto leg ik het vast. Vaak met mijn telefoon, omdat ik mijn fotocamera lang niet altijd bij me heb", vertelt hij. "Het is een soort instinct denk ik. Dat ik alles op een bepaalde manier bekijk. Ondertussen heb ik al een groot archief met straatfoto's." 

Lees verder onder de foto...

Open dit artikel... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.