Eerbeek kan weer vooruit denken na ondertekening overeenkomst
De sloop van basisschool de Triangel

Eerbeek kan weer vooruit denken na ondertekening overeenkomst

De ontwikkeling van Eerbeek krijgt een steun in de rug en er komen nieuwe woningen. Dit staat allemaal in de overeenkomst die vrijdag door wethouder Eef van Ooijen en vertegenwoordigers van projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis en BPD Ontwikkeling BV is ondertekend. 

In 2011 werd en er door de gemeente Brummen en projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis een 'samenwerkingsovereenkomst Centrumplan Eerbeek' gesloten. Ook het BPD (voormalig Bouwfonds) was hierbij betrokken. Alle partijen hebben besloten om de overeenkomst te ontbinden. Door de opheffing van de samenwerking in het centrumplan heeft de gemeente Brummen de handen vrij om de aangepaste plannen voor het programma 'Ruimte voor Eerbeek' te realiseren. Daarnaast is de ontbinding cruciaal voor het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan voor Eerbeek.

Wonen op (voormalige) schoollocaties 
De voormalige schoollocaties De Enk, De Triangel en Van Leeuwenschool worden door de gemeente Brummen aan Roosdom Tijhuis verkocht. De partijen willen op deze locaties maximaal 54 grondgebonden woningen gaan realiseren. Het gaat hierbij om 46 ociale huurwoningen en 8 twee-onder-een-kap woningen in de koopsector. De drie voormalige schoollocaties zijn opgenomen in het bestemmingsplan Eerbeek, waarbij ze de bestemming 'wonen' krijgen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.