Wat de gemeente gaat doen aan de veiligheid in de binnenstad van Zutphen
Agenten voor de Burgerzaal in Zutphen.

Wat de gemeente gaat doen aan de veiligheid in de binnenstad van Zutphen

Hoewel het, volgens de cijfers, in de binnenstad van Zutphen niet onveiliger is geworden, worden er maatregelen genomen. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat iedereen zich veiliger voelt in de stad.

Dat schrijft burgemeester Annemieke Vermeulen in een memo aan de gemeenteraad. In 2017 zijn er bij de politie niet méér incidenten geregistreerd in het uitgaansgebied dan in de jaren ervoor. Maar: de burger voelt zich wel onveilig. Volgens de burgemeester is dat te weiten aan de enkele zeer opvallende argumenten. 

Denk aan de mishandeling van twee jongens en de mishandeling van een politieagent. Maar toch valt het in Zutphen 'wel mee'. "Ook bij een vergelijking met steden als Winterswijk en Doetinchem wijkt het centrum van Zutphen niet in negatieve zin af. Wat wel blijft is het gevoel van onveiligheid." schrijft Vermeulen.

Lees verder onder de video...

LokaalGelderland sprak na het forum over uitgaansgeweld met burgemeester Annemieke Vermeulen

Maatregelen

De memo komt naar aanleiding van de forumspecial over 'Veilig uitgaan in de binnenstad'. Er is een werkgroep opgezet die met een flink aantal punten aan de slag gaat. De onderwerpen zijn divers: het één is makkelijk in te voeren, zoals een buurtwhatsapp, anderen kosten meer werk zoals camera's in de stad. Of die er komen wordt onderzocht. In eerste instantie zal er gekeken worden waar al camera's hangen en of het nut heeft om er meer te plaatsen.

Het project 'Veilig Uitgaan' is eigenlijk een oud project waar weer nieuw leven in wordt geblazen. Voor het project werkt de gemeente samen met de horeca, politie, brandweer en bewoners. Maar ook het Regionaal Platform Veilig Ondernemen, het Openbaar Ministrie en de binnenstadsmanager worden erbij betrokken.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.