Zou de Wilhelminafontein zich hier thuis voelen?
Zou de Wilhelminafontein hier passen?

Zou de Wilhelminafontein zich hier thuis voelen?

Als het aan de burgers van Zutphen ligt zijn de plantsoenen voor het station een prima plek om de Wilhelminafontein te huisvesten. Dat blijkt uit berichten op social media, reacties van reizigers en een poll. 

Na aanleiding van verschillende berichten op social media over de plantsoenen, die opnieuw ingericht worden, gingen wij de straat op om te vragen wat men van het idee vind. Ruim 87% daarvan zegt dat het een goede plek is om de fontein te plaatsen. Momenteel staat deze onaangesloten op de Bult van Ketjen in Zutphen. 

"Het zou prachtig passen hier"
Passant

'Historische verwelkomingen'

"Het zou prachtig passen hier. Een mooi welkom in Zutphen" aldus een passant. "Een historische stad met een historische verwelkoming. Dat zou prachtig zijn" zegt een ander. Weer een ander: "Tuurlijk moet hij terug komen op de Houtmarkt. Maar dit is zeker een hele goede tweede optie."

Ook uit de poll die verspreid is onder de lezers van LokaalGelderland doet het idee het goed. 78% heeft aangegeven dit een goed idee te vinden. 

Houtmarkt

Het allerliefste hebben de bewoners van Zutphen de fontein toch echt terug op de Houtmarkt. Waar deze vroeger ook stond. Eerder dit jaar is een petitie ingediend die door zo'n duizend mensen ondertekend is. De fontein met zuilen die er momenteel staat wordt minder dewaardeerd. 

De Zutphenaar Theo Engelen neemt het voortouw in de strijdt om de fontein terug te krijgen. "Hij hoort op de markt thuis, waar nu de huidige fontein staat" vertelde hij eerder in een forumvergadering over de fontein. "Een monumentenstad vraagt om een andere inhoud van de markt" aldus Engelen eerder in een interview. Hij heeft het liever niet, maar een andere plek mag ook: "Op de hoek van de maspoortstraat of op de nieuw in te vullen IJsseklade."

"Met de raad zullen we dan de verschillende locaties bespreken"
Woordvoerder gemeente Zutphen

Dus, kan het? 

Dat betekent dus dat voor het station een optie kan zijn. Ook de gemeente sluit het niet uit. Wethouder Rene Sueters heeft aangegeven dat alle mogelijke locaties in beeld gebracht worden, inclusief de voors- en tegens en de haalbaarheid. "Bij de locaties houden we rekening met de criteria die raad heeft meegegeven in de motie. Met de raad zullen we dan de verschillende locaties bespreken. Voor die tijd willen we niet op elke afzonderlijke locatie ingaan. Dit is waar we nu staan. De volgende stap is naar de raad met onze bevindingen" zegt een woordvoerder namens Sueters. 

Theo Engelen eerder over de fontein...

 

 

Bekijk ook: meer nieuws over de Wilhelminafontein

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.