Het jaar van... Ruzies die uitgevochten moesten worden

Het jaar van... Ruzies die uitgevochten moesten worden

In het jaar 2017 zou ongetwijfeld iedereen een ruzie uitgevochten hebben. Maar sommige ruzies werden publiekelijk uitgevochten, met de media langs de zijlijn. Wij hebben de meest opvallende en meest gevolgde ruzies op een rij gezet. 

IJsselslag blijft ruzie schoppen

Zwembad de IJsselslag is de ruzieschop-koning van 2017. Zij schoppen al het hele jaar ruzie met zwemvereniging de IJsselmeeuwen. Zo sturen ze zwemleskinderen weg en slepen ze de vereniging voor de rechter. Aan het einde van het jaar, in november, heeft de gemeente het besluit genomen om het bestuur te laten stoppen. Maar of dat de oplossing is? 

De Lochemse posteroorlog

In Lochem is er ruzie. Ruzie tussen de SP, gemeente en VVD. Want de gemeente heeft campagneposters van de SP verwijderd na klachten van de VVD. De posters zouden te groot zijn en over andere posters heen geplakt zijn.

Collecteren voor Martijn Siemes

Een artikel waarin Burgerbelang-fractievoorzitter Martijn Siemes uitleg en zijn mening geeft over inkomsten van gemeenteraadsleden is bij de lokale SP in het verkeerde keelgat geschoten, en ze drijven er de spot mee. Ze gingen voor het raadslid collecteren, en daar was de Burgerbelang’er niet blij mee. 

Weg zonder verharding

Projectontwikkelaar Evert-Jan van Til en de gemeente lagen in de clinch. Met als resultaat dat de Laan van de Highlanders in de Zutphense wijk Leesten-Oost al lange tijd een zandweg is. En hier zijn de buurtbewoners niet over te spreken. 

Burgerbelang verliest fractieleden

Daar is hij weer, Martijn Siemes! Een aantal maanden na de collecte-ruzie kwam hij weer in het nieuws. Dit doordat Adjan Pepers en Aranka Verwoort Burgerbelang verlaten hebben. Volgens zowel Pepers als Siemes is er geen ruzie geweest. Pepers geeft aan er lang over gedacht te hebben. Siemes zegt daar niet van op de hoogte te zijn. Dit ruzie die ‘niet zou zijn geweest’ werd wel uitgevochten in de raadszaal.  

Dichte deuren bij Leger des Heils

Er was nogal het een en ander aan de hand bij de winkel van het Leger Des Heils in Zutphen. Een ruzie binnen het bestuur deed de tweedehands-kledingwinkel sluiten. De vrijwilligers zijn naar de pers gestapt. “Wij vrijwilligers werden letterlijk de winkel uitgezet. Wij als team waren enorm druk geweest voor de uitverkoop. De klanten staan voor de deur en begrijpen niets van, ineens een briefje op de deur. Dat de winkel dicht blijft. Wij als team zijn enorm aangeslagen, verdrietig, niet begrijpend waarom, wij de winkel zijn  uitgezet” was een deel van het verhaal. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.