Discussie gaybrapad in Zutphen wakkert weer aan door AD-columnist

Discussie gaybrapad in Zutphen wakkert weer aan door AD-columnist

Door een column in het AD is de discussie over een zogenoemd gaybrapad weer aangewakkerd op social media. Columnist Marjan Berk schrijft dat 'homovriendelijk Zutphen' klaar is voor het gaybrapad. 

De discussie leeft al langer in de stad. Vele vinden dat een gaybrapad meehelpt aan de homoacceptatie. Eerder is er al in de gemeenteraad gesproken over een gaybrapad. D66, GroenLinks en de VVD waren positief. Maar toch is hij er niet gekomen. "Wij moeten grondig nadenken over wat er moet gebeuren. Kinderen en jongvolwassenen moeten zich op school veilig voelen. Er moet een observant en vertrouwenspersoon komen. De kinderen van de lhbt-groep moeten weten, dat ze mogen zijn wie ze zijn, dat is heel erg belangrijk. Durf te zijn wie je bent. Dat is van levensbelang!" schrijft Berk. 

"In de dertig jaar dat ik een column in de Gaykrant schreef, hoorde ik menigmaal dramatische verhalen van oude homo’s en lesbiennes over het onbegrip dat heerste over hun geaardheid. Ik hoorde treurige en schrijnende anekdotes van oudere mannen en vrouwen, die gefakete foto’s van zogenaamde kleinkinderen op hun nachtkastje zetten om pijnlijke vragen van ondeskundige en niet op de hoogte zijnde verzorgers te kunnen beantwoorden. Emancipatie en opvoeding horen in de opleiding van verzorgenden thuis." vertelt ze uit eigen ervaring.

 

 

Lees ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.