De Zutphense Wilhelminafontein, waar moet hij nou naartoe?
De Wilhelminafontein die nu bij de Bult van Ketjen staat.

De Zutphense Wilhelminafontein, waar moet hij nou naartoe?

Al een tijd lang zijn er geluiden te horen over het verplaatsen van de oude Wilhelminafontein in Zutphen. Momenteel staat deze weggestopt op de Bult van Ketjen, en een flink aantal burgers wil hem verplaatst hebben.

Zutphenaar Theo Engelen kwam in actie en zette een handtekeningenactie op. Inmiddels is er duidelijkheid. Het college kijkt naar de opties, maar de vraag blijft: waar moet die heen?

Verdeeldheid
Engelen zou hem het liefst terugzien op zijn oorspronkelijke plek. "Hij hoort op de markt thuis, waar nu de huidige fontein staat." Onder de politiek is hier echter verdeeldheid over. "De huidige jeugd in Zutphen is opgegroeid met de zuilenfontein" reageerde de Stadspartij in de forumvergadering.

Hoewel het college al aan de slag is gegaan met onderzoeken, wil het CDA de motie wel doorzetten. "Vertrouwen is goed, maar een aangenomen motie is beter." reageerde Hein Brunsveld (CDA).

"We moeten er wel rekening mee houden dat je hem niet zo op kan tillen en neer kan zetten"
wethouder Rene Sueters

Verschillende locaties
Een grote meerderheid van de partijen steunen de motie die oproep tot de herplaatsing. Echter is over de locatie nog wat discussie. Het 's-Gravenhof, de tuin van het nieuwe Hof van Heeckeren, de nieuwe IJsselkade, de Groenmarkt of zelfs midden op de Vispoortgracht, allerlei voorstellen kwamen voorbij. "We moeten er wel rekening mee houden dat je hem niet zo op kan tillen en neer kan zetten. Hij moet ook aangesloten kunnen worden" zei wethouder Rene Sueters.

Het college gaat verder met onderzoek doen naar een geschikte locatie en komt voor 1 december terug op het onderwerp.

 

 

Bekijk ook: 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.