Informatiebijeenkomsten over concept Ruimte voor Eerbeek

Informatiebijeenkomsten over concept Ruimte voor Eerbeek

Op zaterdag 6 en maandag 8 mei vinden er twee laagdrempelige informatiebijeenkomsten plaats over het concept ontwerp-bestemmingsplan voor Eerbeek. In het Tjark Rikscentrum kan iedereen binnenlopen en zich laten informeren over het nieuwe bestemmingsplan dat in de maak is en alle bijhorende achtergronddocumenten. Wat betreft het college van burgemeester en wethouder wordt eind mei het nieuwe bestemmingsplan officieel ter visie gelegd en kan iedereen een officiële reactie geven. Tot die tijd wil het gemeentebestuur zoveel mogelijk inwoners en belanghebbenden bijpraten en informeren over de plannen die in wording zijn. 

Het nieuwe bestemmingsplan is van groot belang voor de dorp Eerbeek. Het is juist dit nieuwe bestemmingsplan dat  hard nodig is om Eerbeek weer in beweging te krijgen. Het bestemmingsplan beslaat twee belangrijke gebieden in Eerbeek, namelijk het centrum van het dorp en het industrieterrein. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die – naar verwachting in september of oktober dit jaar – het bestemmingsplan gaat vaststellen. Wanneer dit gebeurt is er een belangrijke horde genomen. Dan kan Eerbeek zich daadwerkelijk ontwikkelen. Het spreekwoordelijke slot gaat van Eerbeek af en zijn nieuwe ontwikkelingen weer mogelijk. In het programma Ruimte voor Eerbeek zijn deze vertaald in tien concrete gebiedsopgaven. Elk van deze opgave kent zijn eigen procedure, planning en participatietraject. Dit uiteraard wel met het bestemmingsplan als een belangrijke en noodzakelijke (juridisch en ruimtelijk) kader. 

Informatiebijeenkomsten
De twee informatiebijeenkomsten vinden plaats in het Tjark Rikscentrum en hebben het karakter van een inloopbijeenkomst. Belangstellende kunnen dus op de dag of tijdstip dat zij dat willen binnenlopen. Bij een zestal informatiestands kunnen zij informatie krijgen en ook vragen stellen aan de aanwezige bestuurders en medewerkers van de gemeente. Uiteraard neemt de informatiekraam over het bestemmingsplan en de PlanMER een belangrijke plek in, maar er zijn ook informatiestands over het programma Ruimte voor Eerbeek, het centrumgebied, wonen, duurzaamheid en recreatie en toerisme. 

De eerste mogelijkheid is op zaterdag 6 mei aanstaande. Tussen 11.00 tot 15.00 uur kan iedereen terecht in de grote zaal van het Tjark Rikscentum. Voor personen die dan niet kunnen is er een tweede inloopmogelijkheid op maandagavond 8 mei. Dan vindt eenzelfde bijeenkomst plaats van 19.00 tot 21.30 uur. Overigens kunt u veel informatie over concept ontwerp-bestemmingplan lezen op de website www.brummen.nl/ruimtevooreerbeek. 

Planning 
Het college is voornemens om op 24 mei het ontwerp-bestemmingsplan voor een periode van zes weken ter inzage te leggen. Iedereen die dat wil kan dan een zienswijze indienen. In de tussentijd informeert het college zoveel mogelijk mensen over het concept-plan zoals nu gepresenteerd is en ook zal de gemeenteraad tijdens een forumvergadering op 11 mei en een besluitvormende vergadering op 18 mei een uitspraak doen over het voornemen van het college om dit plan officieel in procedure te brengen. Het is de dan de verwachting dat na de zomer alle reacties zijn bestudeerd en verwerkt, zodat de gemeenteraad in september of oktober het bestemmingsplan kan vaststellen. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.