Meepraten bij Brummense raad

Meepraten bij Brummense raad

Donderdagavond 6 april ben je volgens de gemeente Brummen van harte welkom in het gemeentehuis in Brummen om de raadsfora bij te wonen. Om 20.00 uur beginnen de fora. De agenda met de achterliggende stukken kunt je downloaden van de website www.brummen.nl/gemeenteraad. Ook kunt je een gratis exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis. 

De beide raadsfora beginnen met enkele vaste agendapunten. Denk hierbij aan de mogelijkheid van inwoners om een onderwerp te bespreken dat niet op de agenda staat, de informatieverstrekking door de portefeuillehouders en de algemene vragenronde. Ook staat de lijst van ingekomen stukken (zowel ingekomen post als ter kennisname stukken vanuit het college)  op de agenda. Daarnaast zijn er bij het forum Ruimte twee inhoudelijke presentaties. Zo verzorgt de heer Overeem, programmamanager Visit Veluwe, een presentatie over de activiteiten van deze regionale organisatie. In de agenda staat dit gepland tussen circa 20.15 en 20.45 uur. In het uur dat hierop volgt is het woord aan de heer De Wilde. Hij is directeur van woningstichting Veluwonen. In zijn presentatie gaat hij in op de werkwijze van de woningstichting. Denk daarbij aan de werkwijze bij het passend toewijzen van woningen en de ambities die Veluwonen heeft als het gaat om energieneutraliteit. 

Forum Ruimte
Naast twee presentaties staan nog twee inhoudelijke onderwerpen op de agenda van het forum Ruimte. Allereerst het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor het programma Ruimte voor Eerbeek. Het college heeft een aangescherpt programmaplan gepresenteerd. Om de ambities uit dit plan ook in de praktijk verder vorm te kunnen geven vraagt het college om een deel van het al voor dit programma gereserveerde bedrag beschikbaar te stellen. Het tweede onderwerp dat aan bod komt in dit forum betreft het pand aan de Stuijvenburchstraat 66 in Eerbeek. Het college wil weten hoe de gemeenteraad staat over het voornemen om de aanhoudingsplicht die er is vanuit het geldende voorbereidingsbesluit te doorbreken om het gebruik te veranderen.

Forum Samenleving/Bestuur/Financiën
De agenda van dit gecombineerde forum is voor deze aprilmaand beperkt. Eén inhoudelijk raadsvoorstel komt aan bod, namelijk het voorstel over de privatisering van buitensportaccommodaties. In het voorstel geeft het college inzicht in het proces dat tot dusver gevolgd is om te komen tot een besluit hierover. Ook geeft het college inzicht over de financiële gevolgen en de wijze van overdracht van de accommodaties. Als de raad met dit voorstel instemt, vervolgt het college de gesprekken gericht op privatisering met een zestal verenigingen.

Meepraten? Dat kan!  
Als inwoner kunt je meepraten tijdens de fora. Dit kan over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan. Maar ook kunt je een onderwerp aan de orde stellen dat niet op de agenda van het forum staat. Wilt je gebruik maken van de mogelijkheid om mee te praten, dan is het verstandig dit vooraf te melden bij de griffie van de 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.