Nieuw dorpshart Eerbeek officieel in gebruik genomen

Nieuw dorpshart Eerbeek officieel in gebruik genomen

EERBEEK – Met het slaan van de laatste steen op het vernieuwde plein aan de Stuijvenbuchstraat nam wethouder Luuk Tuiten donderdagmiddag 19 mei het vernieuwde dorpshart van Eerbeek officieel in gebruik. De herinrichting van de openbare ruimte aan de Stuijvenburchstraat en Coldenhovenseweg in Eerbeek is half september vorig jaar van start gegaan. “In een goede samenwerking met de aannemer, de werkgroep, buurtbewoners, ondernemers en andere partners, is de klus uitstekend geklaard! Een belangrijke en langverwachte stap in de ontwikkeling van het papierdorp is gezet. Eerbeek beschikt weer over een eigentijds dorpscentrum!”

De herinrichting van de Stuijvenburchstraat/Coldenhovenseweg is één van de belangrijke onderdelen uit het totaalprogramma voor Eerbeek (Ruimte voor Eerbeek). Het draagt er aan bij om Eerbeek nog mooier en leven-diger te maken. Wethouder Tuiten: “Vanaf september vorig jaar is er door verschillende partijen hard gewerkt aan het opnieuw en eigentijds inrichten van de openbare ruimte in de Stuijvenburchstraat en directe omgeving.  Zo is de verkeerssituatie gewijzigd waardoor er echt sprake is van een pleinfunctie. Meer ruimte voor winkelend publiek, maar ook voor gezellige terrassen. Ook is er nieuwe bestrating en wordt binnenkort aan het centrale plein de blauwe parkeerschijfzone als pilot ingevoerd. Er zijn nieuwe bomen aangeplant en samen met de sfeerverlichting en de waterfontein is er sprake van een prachtig nieuw plein”.

De herinrichting is de belangrijke zichtbare stap binnen het programma Ruimte voor Eerbeek. Dit is het totaalprogramma voor de ontwikkeling van het dorp waarbij het draait om een vitaal Eerbeek, met een goede balans tussen een gezonde economie en een prettig woon- en leefklimaat. 

Werkgroep en bouwteam
Een belangrijk rol bij een ingrijpende klus zoals deze herinrichting van het ‘Stuijvenburchplein’ is volgens Tuiten weggelegd voor de werkgroep Stuijvenburchstraat e.o. “Deze groep, die bestaat uit onder andere bewoners en ondernemers uit het dorpscentrum is nauw betrokken geweest bij het maken van de plannen voor  de herinrichting. Ook het bouwteam dat we hebben ingesteld om de uitvoering zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft goed gewerkt. Hierin hebben wij samengewerkt met alle bij de herinrichting betrokken partijen, zoals aannemer Timmerhuis, leveranciers en vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging Eerbeek (OVE). Zo waren de lijnen steeds kort en was er sprake van een efficiënt en slagvaardig werkproces”.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.