Mogelijk 'Gaybrapad' in Zutphen

Mogelijk 'Gaybrapad' in Zutphen

ZUTPHEN - #Gaybrapad, een tijdje werd hier al over gesproken op twitter. Volgens de plaatstelijke fracties van GroenLinks en D66 moet dit zebrapad met regenboog kleuren er dit jaar nog komen! Maandagavond is het voorstel hiervoor neergelegd tijdens de wekelijkse gemeenteraadsvergadering. Dit is gedaan middels een motie. De reden van het plaatsen hiervan is dat Zutphen actief laat zien dat ze mensen die op het zelfde geslacht vallen accepteren. 

De locatie waar volgens de fracties dit gaybrapad moet komen is nabij het NS-station. Ook zou deze onthuld moeten worden op 11 oktober, dat is namelijk de internationale Coming-Outdag. 

Oud idee
Dit idee leeft al een tijdje in de regio. Voormalig raadslid Babs Berg wilde enkele jaren geleden al zo’n zebrapad. Het toenmalige college liet weten dat het niet haalbaar zou zijn. Zo’n regenboogzebrapad is niet rechtsgeldig en het zou ongeveer 2.000 euro gaan kosten. Ook een aantal maanden geleden heeft een plaatselijke journalist zich ingezet voor dit gaybrapad. 

Niet rechtsgeldig 
De reden dat het zebrapad niet rechtsgeldig is een zebrapad de officiële zebramarkering moet hebben. Op de plek waar dit zebrapad volgens de fracties moet komen staan stoplichten, deze geven aan wanneer er wel en niet overgestoken mag worden. 

 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.