D66 Lochem: "Als er goede argumenten zijn tegen de bouw van de windmolens dan is het niet onmogelijk dat we tegenstemmen"

D66 Lochem: "Als er goede argumenten zijn tegen de bouw van de windmolens dan is het niet onmogelijk dat we tegenstemmen"

LOCHEM - De opzet van het draagvlakonderzoek naar de windmolens van IJsselwind werd dinsdag gepresenteerd. D66 Lochem geeft op hun website een uitgebreide uitleg wat zij daar van vinden.  “Als het financiële plaatje klopt, dan is D66 bereid om in te stemmen met een overbruggingskrediet. Dat wordt dan later terugbetaald” aldus Gerrit Brummelman van D66 over wie het moet betalen. 

Opwarming van de aarde
D66 staat bekend om hun strijdt om opwarming van de aarde stop te zetten. Zo staat in het verkiezingsprogramma dat D66 voor initiatieven op duurzame energie en dus ook windenergie is. “Het plan om windmolens te plaatsen in Eefde West is een voorstel dat hierbij past. We zijn aan onze kiezers en uitganspunten verplicht om positief naar te kijken” zegt Brummelman. 

"Wanneer u de juiste argumenten heeft dan wordt daar zeker naar geluisterd."
Gerrit Brummelman (D66-lochem)

Tegenstemmen
Wel vinden zij het belangrijk een juiste beslissing te nemen: “Als er goede argumenten zijn tegen de bouw dan is het niet onmogelijk dat we tegenstemmen.” Het moeten dan wel kloppende argumenten zijn: “Wanneer iemand bijvoorbeeld beweert dat de waarde van zijn woning met 30% naar beneden gaat, dan wil D66 nagaan of dat ook werkelijk zo is. Een ander veelgehoord tegenargument is bijvoorbeeld dat er nieuwe goedkopere technieken komen. Dan is het belangrijk om te weten of dit zo is en hoe snel deze te realiseren zijn”.

Brummelman sluit zijn artikel op de D66-website af met een oproep aan burgers: “Doe vooral mee aan het onderzoek, wanneer u de juiste argumenten heeft dan wordt daar zeker naar geluisterd!”.

 

 

Lees ook: 7500 huishoudens krijgen vragenlijst over windmolens

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.