Lochem maakt kennis met wild vlees: 'Er is zoveel lekkers'
- Nieuws
- gisteren
- Mattijs Janssen
LOCHEM - Wild vlees is voor veel mensen een geliefde keuze tijdens de feestdagen, maar wat maakt wild vlees nu zo bijzonder? En hoe bereid je het op de beste manier om de ultieme smaakbeleving te krijgen? Poelier Jeroen Hoffman van 't Vöske in Lochem wil met een proeverij de veelzijdigheid en smaak van wild vlees onder de aandacht brengen.
Wild vlees op de kaart zetten
Het doel van de proeverij is duidelijk: de mensen in en rond Lochem laten kennismaken met wild vlees en de bijbehorende bereidingswijzen. Poelier Hoffman vertelt enthousiast: “Ik wil graag dat mensen meer ontdekken over wild, en daarom organiseer ik niet alleen een proeverij, maar ook een workshop. Het draait allemaal om kennis en smaak. In de Achterhoek zijn mensen al bekend met wild, mede door de lokale jachttradities. Maar er zijn nog zoveel aspecten van wild die mensen niet kennen. Die wil ik ze graag laten proeven.”
Wat is wild vlees?
Wild vlees is afkomstig van dieren die in de vrije natuur hebben geleefd, zoals herten, zwijnen en hazen. Omdat deze dieren in het wild leven en zelf hun voedsel zoeken, krijgt hun vlees een unieke, intense smaak. “Hoe kleiner het wilde dier, hoe sterker de wildsmaak,” legt Hoffman uit. “Voor beginners is het verstandig om met hertenvlees te beginnen en vervolgens de smaakbeleving op te bouwen tot haas. Zo ervaar je de smaakontwikkeling beter.”
De proeverij
De proeverij vindt plaats op zaterdag 9 november vanaf 15.00 uur bij Poelier 't Vöske in samenwerking met Winery de Holthoeve en De Kookloods. Binnen kunnen bezoekers een kijkje achter de schermen nemen, kunnen de deelnemers demonstraties bijwonen, zelf fileren, kookworkshops volgen en genieten van een bijpassende wijnproeverij. Informatie en aanmelden via [email protected].
Met de wildproeverij en de diverse workshops hoopt Poelier 't Vöske de inwoners van Lochem en omgeving te inspireren om dit bijzondere stukje vlees vaker op het menu te zetten, zeker tijdens de koude wintermaanden en de feestdagen.