Sloop van voormalig horecabedrijf Stegeman begonnen

Sloop van voormalig horecabedrijf Stegeman begonnen

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het echt zover: de sloop van het voormalige horecabedrijf Stegeman aan de Dorpsstraat 1 is begonnen. Voor veel mensen voelt het als het einde van een tijdperk, en op social media stromen de reacties binnen. Velen blikken terug op hun herinneringen aan de plek die jarenlang een belangrijke rol speelde als één van de drie horecazaken in Laren.

In 2020 sloot Stegeman definitief haar deuren. Pas in juli 2023 kreeg het plan voor herontwikkeling van het terrein groen licht. Het complex zal plaatsmaken voor het Rutgershof, een woonhof met 21 woningen en één commerciële ruimte. De voorbereidende werkzaamheden begonnen al enkele weken geleden met het plaatsen van hekken rondom het pand. Vorige week werd de sloop echt zichtbaar met het verwijderen van de dakpannen, en deze week is de fysieke afbraak van het pand in volle gang.

Warme herinneringen

Voor de inwoners van de regio is Stegeman meer dan een gebouw. Velen denken met warme gevoelens terug aan momenten zoals hun eerste dansles, de Larense Kermis, hun weekendbaantje of zelfs hun eigen trouwfeest. Deze plek is voor velen verweven met dierbare herinneringen. Het is in ieder geval duidelijk dat het gebouw en bedrijf door veel mensen gemist zal worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.