WijnhuisLochem bestaat 25 jaar

WijnhuisLochem bestaat 25 jaar

WijnhuisLochem levert je prachtige wijnen van de mooiste wijnstreken. Door je elke week op zaterdagmiddagen op wisselende proeflocaties kennis te laten maken met fascinerende wijnen van gespecialiseerde wijnkopers als Wijnkoperij Henri Bloem en De Bruijn in Wijnen (gastronomische wijnen). Deze wijnkopers selecteren wijnen van de mooiste gelegen wijngaarden - denk aan bodemstructuur, zonexposure en hoogte – van veelal eigenzinnige wijnboeren die met respect voor natuur en arbeiders werken.

Je krijgt dan een andere wijn in je glas, wijn met een signature. En dat laat WijnhuisLochem je graag ervaren. “Eerst Proeven” was in 1999 de allereerste slogan van WijnhuisLochem en is nu weer helemaal terug met onze wekelijkse wijnproeverijen.

De meest speelse wijnen zijn les vins naturels (natuurwijnen), een persoonlijke passie van Rob Broekman. Speels, funky tot aan extreme aan toe. Voor wijnpuristen.

Historie

In het begin van de jaren 2000 was WijnhuisLochem gevestigd in de kelders onder wat tegenwoordig Primera is. Daarna, 15 jaar lang , trof je WijnhuisLochen aan in  de leukste winkel van Lochem, conceptstore Tante Pos. Eerst in het oude postkantoor, daarna op de huidige locatie aan de Molenstraat. WijnhuisLochem was toen de “Kleinste Wijnwinkel van Lochem met de mooiste Wijnen”. Totdat de gemeente besloot dat alcoholhoudende dranken niet thuishoren in dit soort winkels. Tegenwoordig levert WijnhuisLochem de wijn gewoon bij je aan huis af en is daarmee feitelijk een online winkel geworden. Maar wel met op zaterdagen proefmogelijkheden op wisselende locaties in Lochem.  Of tijdens de door-de-weekse WijnProef-3Daagse zoals deze onlangs voor het eerst werd georganiseerd. Ook het Theater van de Wijn komt misschien weer in beeld.

Waar en wanneer? Daarvoor ga je naar de contactbutton op de website en meld je aan voor de nieuwsbrief.  Dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten van WijnhuisLochem.

Wijn bestellen gaat eenvoudig, raadpleeg de website van Henri Bloem of De Bruijn in Wijnen in Nijmegen en de wijn wordt bij je aan huis afgeleverd. Maar eerst proeven !

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.