Een historische middag voor Nederlands voetbal en topwijnen in Lochem

Een historische middag voor Nederlands voetbal en topwijnen in Lochem

Lochem maakt zich op voor een middag vol smaak. Op zaterdag 12 oktober opent de Grote Kerk haar deuren voor de 8e editie van het Wijnfestival ‘Lochem met Smaak’. Dit jaar belooft extra bijzonder te worden, met een verrassende mix van cultuur, sport en culinaire hoogtepunten.

Zoals bij elke editie, wordt het festival geopend door een bekende Nederlander. Dit jaar heeft de organisatie niemand minder dan Evert ten Napel, de iconische stem van de Nederlandse sportwereld, weten te strikken. Evert, heeft een bijzondere band met Lochem. Twee oude vrienden van hem zijn in Lochem neergestreken, waardoor hij regelmatig in deze mooie stad te vinden is. Via Herman en Saskia van Essen is het contact gelegd en heeft Evert enthousiast toegezegd om de officiële opening te verzorgen. Hij zal op spectaculaire wijze een fles champagne sabreren, waarmee hij in de voetsporen treedt van eerdere prominenten zoals Gerda Havertong, oud-minister Ronald Plasterk, burgemeester van Lochem en Matthijs van Nieuwkerk.

Proeven en beleven

Het Wijnfestival ‘Lochem met Smaak’ biedt ook dit jaar een scala aan heerlijke wijnen, gepresenteerd door maar liefst 26 standhouders. Bezoekers krijgen de kans om de topwijnen van deze gepassioneerde wijnhandelaren te proeven en te ervaren tijdens de verschillende masterclass proeverijen. Van volle rode wijnen tot verfrissende witte en sprankelende bubbels, er is voor ieder wat wils. De diversiteit aan wijnen, gecombineerd met de unieke ambiance van de Grote Kerk, maakt dit festival een must-visit voor wijnliefhebbers.

Festival met een missie

Het Wijnfestival is niet alleen een plek voor fijnproevers, maar ook een evenement met een belangrijk doel. De actie ‘Vriend van het Wijnfestival’ heeft dit jaar een overweldigend succes geboekt, met bijna 100 aanmeldingen. Deze vrienden van het festival genieten van diverse voordelen en dragen tegelijkertijd bij aan een goed doel: het Restauratiefonds van de Grote Kerk in Lochem. De Grote Kerk is een historisch monument dat veel onderhoud vergt, en het festival draagt met trots bij aan de instandhouding van dit bijzondere gebouw.

Daarnaast hebben 26 bedrijven gul bijgedragen aan het fonds. Dankzij deze inspanningen zullen alle netto-opbrengsten van het festival ten goede komen aan de restauratie van de Grote Kerk. Dit zorgt ervoor dat dit iconische gebouw, dat een belangrijk onderdeel is van het culturele erfgoed van Lochem, behouden blijft voor toekomstige generaties.

Kom genieten van de beste wijnen, de warme sfeer en de bijzondere opening door Evert ten Napel. Zaterdag 12 oktober wordt een middag om niet te missen!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.