Feestelijke opening van nieuwe piste bij Rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen op 29 september

Feestelijke opening van nieuwe piste bij Rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen op 29 september

Na jarenlange voorbereidingen aan de tekentafel en een jaar van grondwerkzaamheden is het eindelijk zover: op zondag 29 september wordt de nieuwe eb- en vloedbodem van de Rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen aan het Oostveensepad in Eefde officieel geopend. Dit project, is tot stand gekomen dankzij de inzet van vele vrijwilligers.

De nieuwe piste beslaat maar liefst 3500 vierkante meter en voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van paardenwelzijn. Dankzij het eb- en vloedsysteem is de piste bestand tegen alle weersomstandigheden, van hevige regenval tot droogte, en blijft het terrein optimaal bespeelbaar, met uitzondering van vorst. Deze hoogwaardige bodem maakt het mogelijk om ook officiële wedstrijden te organiseren.

Officiële opening

De officiële opening van de nieuwe bodem vindt plaats tussen 13.30 en 15.00 uur onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst zal de voorzitter van de ponyclub een openingswoord uitspreken. Aansluitend zullen enkele leden van Gorssel-Zutphen de officiële openingshandeling verrichten.

Ook wordt gevierd dat de ponyclub in 2024 haar 55-jarig jubileum viert. Vanwege de coronamaatregelen in 2020 kon het 50-jarig bestaan niet gevierd worden, maar tijdens het openingsprogramma zullen de ponyclubleden alsnog acte de présence geven.

De feestelijke dag begint al vroeg, om 09.00 uur met een dressuurwedstrijd. Later in de middag wordt de dag afgesloten met een spannende springwedstrijd voor het clubkampioenschap.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.