Hoevenbrug in Lochem gaat begin augustus open voor verkeer

Hoevenbrug in Lochem gaat begin augustus open voor verkeer

De Hoevenbrug (Reudinkbrug) in Lochem gaat begin augustus open voor het verkeer. Op een digitaal informatiebord bij de brug is vlak voor de opening te lezen op welke dag en tijdstip dit gaat gebeuren. Aannemer Van Heteren klaarde de klus van het afbreken van de brug tot en met de bouw van de nieuwe brug. 

Op dit moment houdt Van Heteren zich nog bezig met het plaatsen van de leuning van de brug. Daarna gaan de bouwhekken weg en kan het verkeer weer gebruik maken van de brug. Alleen zwaar verkeer mag niet over de brug, zoals dat in voorgaande jaren ook al het geval was. De gemeente maakt hierbij een uitzondering voor zware vrachtauto’s van bevoorraders van de binnenstad. Na de zomervakantie brengt de aannemer nog rode fietsstroken aan. Om technische redenen kan dat helaas niet eerder, maar hiervoor hoeven we de brug niet opnieuw af te sluiten. 

Leuning heeft een opvallend karakter

De leuning van de brug krijgt een opvallend karakter. De speelse lijnen, dieren en huizen vormen de verbinding tussen het platteland en de stad Lochem. De kleur van de leuning is blauw. Dat het water en de lucht weerspiegelt. In de donkere uren zal de brug verlicht worden. 

Naam Hoevenbrug in ere hersteld

De afgelopen periode werd de brug ook wel Reudinkbrug genoemd. Van deze naam neemt de gemeente Lochem nu afscheid.Binnenkort zal er bij de brug nog een naambordje geplaatst worden. Hierop prijkt als naam ‘Hoevenbrug’ met een uitleg over de geschiedenis. Hiermee wordt de officiële naam van de brug in ere hersteld.

Voorrangssituatie fietsers gewijzigd

Fietsers op de rotonde op de Goorseweg/Stationsweg hebben vanaf nu voorrang. Het verkeer wordt hiervoor gewaarschuwd met gele borden. De maatregel wordt genomen om het fietsverkeer binnen de kernen van de gemeente te stimuleren. Daar waar het mogelijk is krijgen fietsers zoveel mogelijk een vrije doorgang.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.