Trouwen is duurder geworden. Zoveel betaal je in jouw gemeente

Trouwen is duurder geworden. Zoveel betaal je in jouw gemeente

In Nederland zijn bruidsparen ruim 5 procent meer kwijt om bij de gemeente te trouwen. Dat blijkt uit onderzoek van trouwwebsite Theperfectwedding.nl. Wat betaal je in onze regio om te trouwen?

In Lochem betaal je 470 euro om van maandag tot en met donderdag te trouwen op het gemeentehuis. In veel gemeenten betaal je op vrijdag meer, maar dat is in Lochem niet het geval. Op zaterdag trouwen is wel duurder, dan betaal je 862 euro.

Zutphen goedkoper doordeweeks

Doordeweeks trouwen is in Zutphen een stuk goedkoper, daar betaal je 399,15 euro. Deze prijs wordt ook op vrijdag aangehouden. Op zaterdag betaal je in Zutphen wel meer, in vergelijking met Lochem. Trouwen kost dan 870,15 euro. Ook op zondag is hier - in tegenstelling tot Lochem - mogelijk. Dan betaal je 1074,60 euro.

In veel Nederlandse gemeenten is het duurder om op vrijdag te trouwen. Opvallend is dat dat in onze regio niet het geval is. Op zaterdag trouwen is wel duurder. Op zondag betaal je nog meer, als het überhaupt al kan. Ter vergelijking nog een paar andere gemeenten uit de buurt.

  • Brummen: maandag t/m vrijdag 415,80 euro, zaterdag 667,30 euro en zondag 913,50 euro
  • Berkelland: maandag t/m vrijdag 557,40 euro, zaterdag 951,00 euro en zondag 1081,75 euro. 
  • Bronckhorst: maandag t/m vrijdag 377,40 euro, zaterdag 754,80 euro en op zondag is trouwen niet mogelijk.

Ruim tweeduizend euro op zondag

Gemeenten kunnen zelf bepalen hoeveel ze vragen aan bruidsparen. Er zijn amper regels aan verbonden. De stijging komt net als vorig jaar boven de inflatie uit. In Brunssum is trouwen goedkoop, daar betaal je 189,35 euro om op een doordeweekse dag te trouwen. In Delft moet je de portemonnee pakken, daar betaal je op zondagmiddag 2.258,30 euro.

Op een doordeweekse dag betaal je gemiddeld 456,07 euro in ons land. Wie het goedkoop wil doen kan natuurlijk gratis trouwen op maandagochtend. Maar een bruiloft op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag is ook het overwegen waard, dat is goedkoper dan de rest van de week.

Cijfers van andere gemeenten zien? Bekijk hier het onderzoek.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.