Boeren en tuinders voeren actie in Huis der Provincie

Boeren en tuinders voeren actie in Huis der Provincie

Door heel Nederland hangen vanaf 14 mei 2024 meer dan 2.500 spandoeken van boeren en tuinders. Daarmee willen ze laten zien wat zij voor Nederland betekenen. LTO (Land- en Tuinbouw-organisatie) bood het 1e spandoek aan het college van Gedeputeerde Staten aan.

Spandoeken

Op de spandoeken laten boeren en tuinders de producten zien die zij maken. In Gelderland gaat het om 529 spandoeken. Op een van de spandoeken staat de Arnhemse melkveehouder Bart Lubbers: “Met zo’n uiting kunnen we door het land heen laten zien wat we precies doen en waar we voor staan. Daarom is dit zo belangrijk.”

Positieve campagne

De laatste tijd zijn boeren veel in het nieuws geweest om de problemen in die sector. “Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne.” legt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins uit. “We laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekker patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders”

Harold Zoet, gedeputeertde landbouw, vindt het "goed dat er aandacht wordt gevraagd door boeren. Ondanks veel onzekerheid zetten boeren en tuinders zich elke dag in voor het eten op ons bord en de bloemen en planten die het leven kleur geven."

Van belang voor Gelderland

Boeren en tuinders zijn belangrijk voor de productie van ons eten, de economie en de leefbaarheid op het platteland. Deze ondernemers zijn bovendien hard nodig voor onze plannen met de natuur, water, bodem en klimaat. Ze werken daarom samen met agrariërs aan een goede toekomst in Gelderland.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.