Lochem opent Relatieloket

Lochem opent Relatieloket

Op de Dag van het Gezin, 15 mei 2024, wordt het Relatieloket Lochem geopend. Vanaf dan kun je online een afspraak maken op relatieloketlochem.nl. Medewerkers van het relatieloket geven onafhankelijk en gratis advies.

Steeds meer mensen hebben te maken met relatieproblemen of een scheiding. Relatieproblemen of een scheiding zijn ingrijpend voor alle betrokkenen. Om die reden is het relatieloket Lochem er voor jou en je gezin. Het Relatieloket biedt:

  • een luisterend oor
  • onafhankelijke informatie
  • advies en ondersteuning

Wethouder Wendy Goodin: “Ik ben heel blij dat dit relatieloket er nu is. Het is belangrijk dat er een plek is waar mensen die problemen ervaren met hun relatie, makkelijk terecht kunnen. Niet voor niets openen we het Relatieloket op de ‘Dag van het Gezin’. We zien dat het aantal relatiebreuken of scheidingen toeneemt. Dat voor iedereen ingrijpend. Niet alleen voor de partners zelf maar ook voor het gezin, in het bijzonder voor kinderen. Met het relatieloket willen we voorkomen dat problemen groter worden.”

Voor alle vragen over relatie en scheiding

Bij het Relatieloket Lochem kun je terecht voor alle vragen rondom problemen in je relatie en scheiding. Denk bijvoorbeeld aan adviezen over het verbeteren van je relatie, juridische en financiële vragen rondom de scheidingsprocedure en vragen over een omgangsregeling. Ook kun je hulp krijgen bij hoe je een breuk in een relatie kunt verwerken en hoe je daar je kinderen bij helpt.

Professioneel advies

De medewerkers van het relatieloket bieden onafhankelijk en kosteloos advies. Zij luisteren naar je vragen en denken met je mee. Samen bekijken jullie of aanvullende hulp nodig is en welke hulp er in Lochem beschikbaar is. In het relatieloket werken professionals met elkaar samen, denk aan Welzijn Lochem, Sensire maar ook mediators en andere professionals op het gebied van relatie en scheiding. Zo kunnen we iedere vraag op maat beantwoorden en zo goed mogelijk door verwijzen wanneer dat nodig is.

Wekelijks spreekuur en elke dag digitaal bereikbaar

Het Relatieloket is digitaal bereikbaar en houdt wekelijks een spreekuur, afwisselend in Lochem bij het Stadshuus en in Gorssel bij Den Oldenhof. Maak gerust een afspraak via www.relatieloketlochem.nl. Daar vind je alle informatie.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.