Zutphen Pride dit jaar op meerde locaties. Lees hier waar je moet zijn
De organisatoren van de Zutphen Pride.

Zutphen Pride dit jaar op meerde locaties. Lees hier waar je moet zijn

De eerste editie van de Zutphen Pride was vorig jaar een groot succes. Dit jaar hoopt de organisatie nog meer mensen naar het evenement te trekken. Daarom verdelen ze het over meerdere dagen en locaties.

"De grote opkomst tijdens de eerste editie was voor ons een teken dat we nog groter konden dromen", vertelt Erwin Vogelaar. Hij is één van de organisatoren. "En zo kunnen we hopelijk nog meer mensen bereiken."

Kleurrijke wandeltocht

De tweede editie van Zutphen Pride heeft als thema 'verbinding'. De pride begint op zaterdag 8 juni om 16.15 uur, bij het stadhuis van Zutphen. Dan wordt er net als vorig jaar een Pride Walk gelopen. "Met deze kleurrijke wandeltocht door het centrum van Zutphen laat de lhbtq+-gemeenschap zichzelf zien."

Het festival zelf verhuist naar Het Koelhuis. Daar staat bezoekers een vol programma te wachten. Pride Comedy organiseerd een uur stand-up comedy. Dragqueen Rose Murphy doet een muzikale bingo. De burgemeester gaat in gesprek met voormalig Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken. En rapper King Faisel sluit samen met dansers de dag af met een spetterend optreden. Daarna zal er muziek zijn, een informatiemarkt, er word kunst verkocht en er is een foto-expositie.

Pride in Warnsveld

In het Luxor Theater kun je zaterdagochtend naar de documentaire Waves of Burlesque kijken, en 's middags naar de film Stage Mother. Ook Warnsveld wordt betrokken. In de Martinuskerk wordt een Pride Kerkdienst gehouden. Aanwezigen wandelen na afloop richting het centrum om zich aan te sluiten bij de Pride Walk.

Vorig jaar werd het festival gehouden in de tuin van Dat Bolwerck. Deze locatie zal ook dit jaar onderdeel van het evenement blijven. "Daar stap je in de theatrale ervaring Queertopia, een conversiemachine waar je hoe dan ook queer uit komt."

Trots

Dinian van de Weghe, voorzitter COC Deventer en omstreken is blij met alle activiteiten. "De eerste editie van Zutphen Pride was een groot feest en dit jaar belooft nog groter te worden. We zijn weer trots op de initiatieven vanuit de inwoners van Zutphen zelf en trots dat we weer mee mogen denken en werken aan de tweede editie van Zutphen Pride."

Erwin Vogelaar legt uit dat de Zutphen Pride met een kleine groep vrijwilligers wordt georganiseerd. "Dat is hard werken, maar we doen het graag omdat we hierin geloven. We zetten niet alleen iets leuks neer, maar weten ook hoe belangrijk het is."

Alvast in de sfeer komen? Vorig jaar maakte The X Vibe live radio vanaf de Zutphen Pride. Luister de uitzending hier...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.