Gevaarlijke trend: afvallen met havermoutshakes

Gevaarlijke trend: afvallen met havermoutshakes

Op social media is een rare trend gaande. Mensen drinken massaal havermout-shakes, om af te vallen. Jesse Sprikkelman en Ron Selles bespreken het in The X Vibe. 

TikTokkers noemen deze dieetmethode oat-zempic. Vernoemd naar het diabetesmedicijn Ozempic, waar je ook flink van afvalt. Diëtisten zijn absoluut niet blij met de trend. Je mist namelijk een hoop voedingsstoffen hierdoor. In havermout en water zitten er namelijk  niet zoveel. Het advies is om je huidige eetpatroon aan te passen als je af wil vallen. 

Lukt dat niet, dan kun je je huisarts raadplegen. Hij of zij kan je begeleiden en eventueel helpen met medicatie. Het is nooit verstandig om online medicatie te bestellen of om een crashdieet te volgen. 

Wat is Ozempic?

De trend oat-zempic is dus gebaseerd op Ozempic. Dit is een medicijn dat oorspronkelijk ontwikkeld werd voor de behandeling van type 2 diabetes. Het heeft wereldwijd de aandacht getrokken vanwege zijn opvallende effecten op gewichtsverlies. In klinische studies is aangetoond dat Ozempic aanzienlijk gewichtsverlies kan bevorderen bij mensen met overgewicht of obesitas. Veel Hollywood-sterren gebruiken het, om in vorm te blijven.

Beluister de laatste radio-uitzending van The X Vibe...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.