Timo Hans vertelt in zijn boek hoe je stress de baas bent

Timo Hans vertelt in zijn boek hoe je stress de baas bent

Blijf je moe, futloos en gestresst? Misschien moet je het eens anders aanpakken. Die boodschap heeft Timo Hans. Hij vertelt in The X Vibe aan Jesse Sprikkelman over zijn boek Stress Is Een Kunst.

Timo Hans geeft is spreker en leert mensen om om te gaan met hun stress. En dat doet hij net even anders dan anderen. "De huidige stressaanpak heeft nul effect, elk jaar zitten meer dan een miljoen mensen thuis met stress. Logisch, want met rustig aan doen, los je niets op."

Gezondheid

Er is veel stress in de huidige maatschappij. Dat ziet Hans ook. "Mensen denken dat ze heel veel stress hebben. En met de stress die ze hebben gaan ze niet goed om. Vraag jezelf eens af: Heb jij gezondheidsproblemen omdat je last hebt van stress, of heb je last van stress omdat je gezondheidsproblemen hebt?"

Maar is er een shortcut om het op te lossen? "Zorg beter voor je gezondheid en voor jezelf. Mensen koppelen hoofdpijn, nekpijn, slecht slapen en darmklachten aan stress. Wanneer je dat niet doet, blijven er heel veel facetten over om aan te werken. Ook in tijden van stress kun je iets doen aan je ademhaling, kun je ervoor zorgen dat je beter slaapt, kun je letten op je voeding."

Leren ermee om te gaan

Wanneer je een boek schrijft over hoe je stress de baas bent, ben je dan zelf helemaal stressvrij? Hans moet lachen om die vraag. "Stress de baas zijn betekent niet dat je het hebt. In onze maatschappij krijgen we hoe dan ook te maken met beren op de weg en daadwerkelijke uitdagingen. Die gaan ook niet weg. Goed zijn in stress is weten hoe je daarmee omgaat, dat je relatief weinig klachten hebt en dat je in goede gezondheid verkeerd."

In radioshow The X Vibe worden wekelijks dit soort nieuwtjes doorgesproken. In combinatie met fijne EDM-tracks. Beluister hier de laatste uitzending... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.