Willem en Cindy dragen Eetcafé De Hoek over aan Mike en Beau
Willem en Mike

Willem en Cindy dragen Eetcafé De Hoek over aan Mike en Beau

Eind februari dragen Willem en Cindy Mogezomp hun horecabedrijf Eetcafé De Hoek in Gorssel over aan Mike Ankersmit en zijn vriendin Beau van Vrouwerff. Na 28 mooie jaren hebben Willem en Cindy besloten om een punt te zetten achter hun tijd bij het eetcafé en nemen ze afscheid. 

Al op jonge leeftijd raakte Willem betrokken bij De Hoek. “Ik zat als jochie van negen al in de horeca.” Op Koninginnedag hielp hij toenmalige eigenaar Gerrit Zuurveld met het traditionele vogelschieten. Nadien bleef Willem betrokken bij De Hoek. In 1997 trad Willem in vaste dienst bij de Gerrit en Hennie Zuurveld. In het daaropvolgende jaar, 1998, kwam ook Cindy werken bij de horecazaak in Gorssel.

Droom realiseren

In 1999 volgde een drastische verandering toen Gerrit Zuurveld een ongeluk kreeg op de kartbaan in Gorssel, waarbij hij zijn been verbrijzelde. Hierdoor kon hij zich nauwelijks bewegen, en Willem nam geleidelijk steeds meer taken over. In 2008 kregen Willem en Cindy de kans van hun leven toen ze eigenaar werden van het eetcafé. Ze investeerden al hun energie in het realiseren van hun droom. Naast het runnen van het eetcafé breidden ze hun dienstverlening uit door catering te verzorgen. Ze werden actief betrokken bij populaire evenementen zoals IJsseljazz, het Oranjefeest en Pleintje Open, waardoor ze een centrale rol speelden in de Gorsselse gemeenschap. Nu nemen Willem en Cindy na 28 jaar afscheid van de bekende horecazaak in Gorssel.

v.l.n.r. Beau, Mike, Willem en Cindy
v.l.n.r. Beau, Mike, Willem en Cindy

Liefde voor de kantine

Het zijn Mike Ankersmit en Beau van Vrouwerff die nu in 2024 klaarstaan om het stokje over te nemen van Willem en Cindy. Mike is geboren en getogen in Baak en kun je beschouwen als een echte Achterhoeker. Zijn ouders runden een manege in Baak, waar Mike niet alleen van het paardrijden hield, maar ook zijn liefde voor de kantine werd aangewakkerd. De kantine van de manege was een levendige plek met een grote bar, een biljart en veel bezoekers. “Het was hier dat ik op jonge leeftijd mijn eerste biertje tapte." 

Nadat Mike van Baak naar Epse verhuisde, begon hij zijn horeca-avontuur bij Willem en Cindy, waar hij Beau uit Eefde leerde kennen. Beau heeft een achtergrond als grafisch ontwerpster en is verantwoordelijk voor het ontwerpen van menukaarten. Samen nemen Mike en Beau vanaf 1 maart het roer over bij Eetcafé De Hoek. Ze staan klaar om hun eigen stempel te drukken op deze gewaardeerde plek in Gorssel en introduceren meteen een naamsverandering. Vanaf 1 maart ben je van harte welkom in 'Gasterij De Hoek'. 

Nauwe samenwerking

Voor de klanten zal er niet veel veranderen. De weekmenu's blijven hetzelfde, inclusief de biefstuk op woensdag. Wel zullen de huidige consumptie­munten komen te vervallen en blijven ze geldig tot en met 29 februari. Terwijl Mike en Beau zich volledig zullen concentreren op Gasterij De Hoek, gaan Willem en Cindy door met catering. Zo blijft er een nauwe samenwerking tussen beide partijen, aangezien de drankjes en hapjes voor de catering ook na de overname bij Gasterij De Hoek vandaan zullen komen. 

De officiële overdracht is op donderdag 29 februari. Tussen 15.00 en 21:00 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van Willem en Cindy en kennis te maken met de nieuwe eigenaren, Mike en Beau. “We zullen het glas heffen om de overgang naar een nieuw hoofdstuk voor De Hoek te vieren." 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.