Popmakelaar Bart wil muzikanten van hun zolderkamers trekken
Bart den Ouden.

Popmakelaar Bart wil muzikanten van hun zolderkamers trekken

De gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen willen samen een impuls geven aan de lokale popcultuur. En daarom is Poppunt Stedendriehoek in het leven geroepen. Een platform waar muzikaal talent ontdekt kan worden en zich kan ontwikkelen. 

Liever luisteren? Beluister het gesprek met Bart den Ouden.

Ze willen speelplekken creëren, masterclasses organiseren en jamsessies houden. Dit alles om muzikanten een duwtje in de goede richting te geven. Bart den Ouden is Popmakelaar en initiatiefnemer van het project. “Binnen deze regio maak ik een overzicht van wie met popmuziek bezig ben. Deze mensen wil ik aan elkaar koppelen, om te zorgen dat er meer gebeurt op muzikaal gebied.”

Koppelen

Is daar dan zo’n groot tekort aan in de streek? “Ja. Er gebeurt al een hoop, maar het kan altijd meer.” Den Ouden is voornamelijk in contact met muzikanten en organisatoren. Wanneer een festivalorganisator lokaal talent wil programmeren kunnen ze bij hem terecht. “Ik heb het overzicht en weet wat er speelt. Ik kan iedereen aan elkaar koppelen.”

Voordat hij Poppunt Stedendriehoek oprichtte heeft hij onderzoek gedaan naar de lokale muziekindustrie. “Het verschilt heel erg per gemeente. In Zutphen gebeurt al een hoop. Daar zijn veel muzieklessen, een popcollege en een grote zaal. In Lochem gebeurt een stuk minder. Dus daar kijken we waar de muzikanten ‘verstopt’ zitten. Ze moeten van hun zolderkamers komen en samen muziek gaan maken.”

Toekomstige supersterren

Is het Poppunt Stedendriehoek er voor de toekomstige supersterren? Of voor de hobby-muzikanten? “Voor allebei”, zegt de Popmakelaar. “De eerste groep kan er het meeste uithalen. Wanneer je bijvoorbeeld al materiaal hebt, maar twijfelt over je volgende stap, kunnen we samen kijken hoe we dat aan kunnen pakken.” Hij gaat met muzikanten kijken naar dingen zoals website, optredens en social media. 

Muzikanten kunnen gratis gebruik maken van de diensten van Den Ouden. Want hij wordt door de provincie gefinancierd. Het doel is duidelijk: verbinden. Want “overal zijn muzikanten. Dat weet ik zeker. Mijn uitdaging is om ze bij elkaar te krijgen. En om meer reuring te creëren.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.