Ook dit jaar zetten de hulppieten van Stichting ‘Voor elk kind een Sint' zich in voor een fijn Sinterklaas feest

Ook dit jaar zetten de hulppieten van Stichting ‘Voor elk kind een Sint' zich in voor een fijn Sinterklaas feest

Trudy en Maaike uit Epse hebben een prachtig initiatief opgezet om kinderen van minder bedeelde gezinnen tijdens Sinterklaas te voorzien van cadeautjes. Het is bewonderenswaardig dat zij zich hier al sinds 2018 voor inzetten en dat zij in 2020 zelfs de “Stichting voor elk kind een Sint” hebben opgericht. Vorig jaar konden ze 54 kinderen blij maken met een leuke attentie. “Elk kind moet gewoon eens per jaar verwend worden.” vinden de beide dames. Wij spraken de dames terwijl ze druk bezig waren op de Kadozolder.

De gezinnen kunnen zichzelf aanmelden of door iemand anders aangemeld worden. “Wel hebben we vooraf met elk gezin contact. Sommige zitten er misschien helemaal niet op te wachten dat we langskomen.” Het persoonlijke contact van de stichting met de gezinnen getuigt van een grote betrokkenheid. Kinderen kunnen ook een verlanglijst insturen. Trudy en Maaike zorgen er dan voor dat ieder kind iets krijgt wat er op zijn of haar verlanglijst staat. Zo krijgt een jongentje van vier jaar de speelgoedautootjes die hij graag wilde, en de wat oudere kinderen bijvoorbeeld make-up of een cadeaubon. Elk gezin krijgt ook een cadeau als familie. Dat is een familiespel, een leesboeken en een kadobon. 

De cadeaus die de kinderen krijgen zijn allemaal nieuw. “De rest van het jaar krijgen de kinderen al (bijna) niks, dus dan mag je eens per jaar wel goed verwend worden.” Aldus Trudy. Lokale bedrijven, de gemeenschap en diverse ondernemers ondersteunen dit mooie werk. Door middel van sponsoring en donaties is het mogelijk om de cadeaus te kopen. Dit jaar is er weer de flessenactie bij de supermarkt in Gorssel. Andere bedrijven in Eefde, Harfsen en Deventer sponsoren ook diverse artikelen. 

Alle cadeautjes moeten natuurlijk ook ingepakt worden, daar zijn ook vele vrijwilligers voor die al jaren trouw hiermee helpen. Voor 5 december gaan ze bij de gezinnen langs. Twee teams van elk twee pieten gaan op pad bij de 18 aangemelde gezinnen. Ze bellen aan, gaan gezellig mee naar binnen en delen dan cadeaus uit. “We nemen hier echt even onze tijd voor en maken er een feest van.”

Aanmelden

Voorheen kreeg de stichting vanuit de gemeente Lochem een lijst van gezinnen aangeleverd. Door de nieuwe privacywetgeving is dit helaas niet meer mogelijk en moeten gezinnen zichzelf of door anderen opgeven worden. Zolang de behoefte er is, willen Trudy en Maaike nog heel lang doorgaan. Mocht je ook je steentje willen bijdragen, donaties zijn altijd welkom op bankrekeningnr NL 02 RABO 0354 6478 30 tnv St.voor elk kind een Sint .”

 |

 

Reacties voorgaande jaren

Ik heb geen verbeterpunten hoor! 
Vond het echt ontzettend leuk gedaan voor m'n kids en vooral voor de jongste! 
Bedankt!!!!! 

Hallo Piet, Het was gisteren weer fantastisch en gezellig. Ook de kinderen waren erg enthousiast en werden weer flink verwend. P. was het grote boek over Dinosaurussen aan het lezen en was verbaasd dat er zoveel soorten waren. Het eerste bingo spelletje won hij. S. zei ik heb mega veel auto's en was lekker met de tractor aan het spelen. P. was een van de puzzel boek aan het invullen. M. had het meerdere malen over de bioskaart en dat er eten mee komen halen. Wij als ouders hebben weer genoten van hun blijdschap en het onder elkaar delen van de knuffels. Ook de sfeer die jullie meenamen was erg mooi en ontspannend, alsof jullie bij het gezin hoorden en ieder bij naam noemt is zeer mooi. Wij zijn jullie erg dankbaar dat jullie weer een mooie dag in ons leven hebben gebracht. Wij wensen jullie veel liefde en veel goeds toe. Nogmaals bedankt. Groetjes van ons allemaal. 

Het was enorm leuk. Mijn jongste van 2 ging zelfs op schoot zitten, wat hij normaal niet zo snel zou doen. Leuke ervaring weer en erg leuke kadootjes. Dank hiervoor.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.