Aanvullende subsidie om eigen huis beter te isoleren voor mensen in energiearmoede

Aanvullende subsidie om eigen huis beter te isoleren voor mensen in energiearmoede

Er komt een aanvullende subsidie voor inwoners die leven in energiearmoede om hun eigen huis beter te isoleren. De gemeenteraad heeft voor die mensen in de begroting geld opgenomen. Deze aanvullende subsidie is bedoeld voor inwoners die een inkomen hebben lager dan 130% van het sociaal minimum. Dat zijn mensen die ook recht hebben op energietoeslag. Daarnaast gelden dezelfde voorwaarden als in de vorige regeling. De subsidie is bedoeld voor eigenaren van huizen gebouwd voor 1995, die slecht geïsoleerd zijn. 

Subsidie woningisolatie

De gemeente Lochem heeft al een subsidieregeling voor woningeigenaren van oudere huizen die hun woning beter willen isoleren. Die subsidie is bedoeld om alle matig of slecht geïsoleerde huizen energiezuiniger te maken. Bijvoorbeeld met vloer- of dakisolatie of met het aanbrengen van dubbel glas. 

Extra subsidie woningisolatie voor mensen in energiearmoede

Er is nu ook een extra subsidieregeling voor mensen met een eigen woning en weinig inkomen. Het extra bedrag kan oplopen tot maximaal € 2500 per woning. De subsidie mag gecombineerd worden met andere subsidies. Hierdoor maakt de gemeente Lochem het isoleren van een woning voor meer mensen betaalbaar. 

Voorwaarden aanvullende subsidie

Inwoners kunnen deze subsidie aanvragen als zij zelf eigenaar zijn van het huis waar ze in wonen. De WOZ-waarde van de woning was op 1 januari 2022 niet hoger dan € 432.000. De woning is gebouwd voor 1995 en wordt gezien als slecht geïsoleerd. De uitvoering van de isolatiemaatregelen moet na 1 januari 2023 zijn begonnen. 

Landelijke subsidie woningisolatie

De gemeente Lochem helpt inwoners ook om landelijke subsidies voor woningisolatie aan te vragen. Ook maakt de landelijke overheid het mogelijk om goedkoper te lenen. Er is dus heel veel mogelijk! Het loont de moeite om te informeren over wat mogelijk is voor huiseigenaren met een laag inkomen. 

Alle subsidies gecombineerd

Ook zijn er mogelijkheden vanuit het Energiearmoedeproject (zie de website: energierekeningonbetaalbaar.nl). Met de drie subsidies en het Energiearmoede project kunnen inwoners subsidie krijgen voor een groot deel van de investering en verdienen de subsidiemaatregelen in de woning zich zeer snel terug. Want door de woning te isoleren, gaat het gasverbruik omlaag en dus ook de energierekening. 

Meer informatie en hulp met aanvragen

Inwoners uit de gemeente Lochem die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich aanmelden voor de genoemde subsidieregelingen. Meer informatie over deze aanvullende regeling is te vinden op de site. Het is ook mogelijk om een gesprek aan te vragen bij de gemeente voor hulp of meer informatie. Mail daarvoor naar [email protected] of bel (0573) 28 92 22. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PAGE  1

 

 

 

 

 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.