Lochemse vechters Kemposchool wereldkampioen

Lochemse vechters Kemposchool wereldkampioen

Kemposchool Kwoon Dat Mor in Borculo en Lochem heeft er na het Wereld Kampioenschap in Portugal vier nieuwe wereldkampioenen bij. Onder meer Bärbel van Dale uit Borculo won haar wedstrijd en heeft daarmee een wereldtitel in de vechtsport op zak en de Lochemse Jim Tragter wist in twee categorieën te winnen.

Chinese gevechtskunst

Het Shaolin Kempo is een van oorsprong Chinese gevechtskunst. De vechtkunst wordt al meer dan 1500 jaar in verschillende landen beoefend en is in de jaren ’50 in Nederland geïntroduceerd.U kunt bij onze school terecht voor lessen in de vechtkunst Shaolin Kempo. De lessen zijn geschikt voor jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen.

Vijf van de tien

Maar liefst vijf vechters van het Nederlandse team van tien, komen van de Kemposchool. “Vier van die vijf zijn wereldkampioen geworden, één zelfs twee keer.” Vertelt de trotse trainer Gijs Lijnsvelt. Alle vijf vechters hebben ten minste één medaille mee naar huis genomen. Bärbel behaalde zilver in de categorie semi-contact en goud in de categorie full-contact, waarbij ze haar eerste wedstrijd zonder al te veel moeite doorkwam en in de finalewedstrijd haar Nederlandse tegenstander bijna knock-out trapte. Jim Tragter uit Lochem wist twee wereldtitels binnen te slepen, zowel bij wapen kata als semi-contact was hij de beste in zijn categorie.

Lennie Prins uit Borculo won goud met wapen kata in haar categorie en werd daarmee wereldkampioen. Bij semi-contact wist Willemijn Stapper uit Lochem een wereldtitel binnen te slepen. De Lochemse Frederieke Stapper haalde zilver bij semi-contact en Lennie ontving in die categorie een bronzen medaille. Om deel te mogen nemen aan het WK moeten deelnemers zich eerst kwalificeren door een eerste of tweede plek te behalen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.