Dit is de nieuwe brandweerkazerne van Almen

Dit is de nieuwe brandweerkazerne van Almen

De nieuwe brandweerkazerne van Almen heeft haar geopend. Dit weekend mochten geïnteresseerden een kijkje nemen in het nieuwe pand aan de Binnenweg 46. De nieuwe kazerne staat naast de sportvelden aan de Binnenweg en biedt betere uitrukmogelijkheden voor de brandweer van Almen. Daarnaast is er ook meer ruimte om te oefenen.

De nieuwe kazerne is bijzonder omdat voor een groot deel circulaire bouw is toegepast. Zo is het interieur van de oude kazerne hergebruikt in de nieuwe kazerne en wordt de energievoorziening verzorgd door zonnepanelen in combinatie met een luchtwaterwarmtepomp. Ook is de waterbuffering op eigen terrein aangelegd.

Lees verder onder de foto... 

 | Jaimy Buunk

De gemeente Lochem heeft de kazerne laten bouwen nadat in 2016 bleek dat de oude brandweerkazerne aan de Berkelweg 2a niet meer voldeed aan de ARBO-eisen. In 2020 besloot de gemeenteraad tot nieuwbouw. Veel vrijwilligers hielpen en dachten mee over de voorzieningen en inrichting van de nieuwe kazerne, zodat ze er hun eigen persoonlijke touch aan konden geven.

De opening van de nieuwe kazerne was een groot succes. Veel inwoners van Almen en andere geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen en waren onder de indruk van het duurzame karakter van de kazerne. Ook waren er veel complimenten voor de vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het ontwerp van de kazerne.

Duurzame kazerne

De nieuwe brandweerkazerne van Almen is een mooi voorbeeld van duurzaam bouwen en de betrokkenheid van de lokale gemeenschap bij een belangrijk project als dit. De brandweer van Almen kan nu met een gerust hart de veiligheid van haar inwoners waarborgen vanuit hun nieuwe, moderne en duurzame kazerne.

 | Jaimy Buunk

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.