Ook Vorden volgt en krijgt een regenboogzebrapad
De Achterhoekse variant van de regenboogvlag.

Ook Vorden volgt en krijgt een regenboogzebrapad

Het gekleurde balletje is flink gaan rollen in de Achterhoek. Na Lochem en Zutphen krijgt nu ook Bronckhorst een regenboogzebrapad. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

Gemeentebelangen Bronckhorst heeft samen met een handvol andere partijen een motie ingediend voor een regenboogzebrapad. En deze motie is aangenomen. De partij wil het liefst dat het pad in Vorden aangelegd wordt. Dit om LHBTIQ+’ers te ondersteunen en om voor meer tolerantie te zorgen.

Bronckhorst is een regenbooggemeente, maar doet daar weinig zichtbaars aan. Af en toe wappert de regenboogvlag en daarmee is alles ook wel gezegd. Om die reden diende de partijen de motie in. Deze kreeg 14 van de 25 stemmen. Dat is wel opvallend. Want in zowel Lochem als Zutphen werd een soortgelijke motie unaniem aangenomen.

Zutphense petitie

Het balletje is gaan rollen nadat Jelle Seubring en Jesse Sprikkelman een petitie startte in Zutphen. In hun gemeente koos de raad unaniem voor een regenboogzebrapad. Door de media-aandacht besloot ook LochemGroen! om het in de Lochemse politiek te bespreken. Sprikkelman: "Het is heel erg goed dat Vorden nu ook volgt. Dit was zeker ons onderliggende doel: dat er over gepraat wordt. Mooi dat partijen nu zelf initiatief nemen."

In Zutphen werd de motie unaniem aangenomen. Jesse Sprikkelman sprak de gemeenteraad toe...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.