We nemen een kijkje op dé modelspoorbeurs van de Achterhoek

We nemen een kijkje op dé modelspoorbeurs van de Achterhoek

De liefhebberij voor modelspoor lijkt in onze regio extreem populair. In Lochem zit bijvoorbeeld een goedlopende modelspoorwinkel, waar we eerder in deze krant al mee spraken. En jaarlijks komen alle liefhebbers bijeen op steenworp afstand van Lochem - in de Hanzehal in Zutphen. Ik nam er een kijkje.

De Zutphense Modelspoorbeurs, die enkel door vrijwilligers wordt georganiseerd, trekt bezoekers uit heel Nederland én ook uit het buitenland. Het is meer dan alleen treintjes en andere modelspoorartikelen verkopen. Het is voorral een plek om innovatie en creativiteit te laten zien en te bekijken.

Lees verder onder de foto...

 | LGLD

Wat opvalt is dat de deelnemers van de beurs hun fantasie goed gebruikt hebben. Van allerhande artikelen worden boompjes, huizen en landschappen gebouwd. De blikken en houten treintjes worden steeds meer vervangen door computergestuurde treinen, wat voor een steeds realistischer beeld zorgt.

Modelspoorvereniging in nood

Op de beurs spreekt Klaas van Winzum me aan. Hij is voorzitter van Modelspoorvereniging De Seinpaal in Ruurlo. Ze maakten de afgelopen jaren gebruik van de Cactusoase in Ruurlo. "Dit is een perfecte ruimte voor onze hobby! Maar helaas gaat het gebouw dicht. We zijn daarom op zoek naar een nieuwe ruimte." Hij vraagt aan jou - de lezer van deze krant - om tips. Dus ken je een mooie ruimte voor deze vereniging, in de buurt van Lochem? Neem contact met ze op.

Meer foto's van de Zutphense Modelspoorbeurs verschijnen in de LokaalLochem-editie van januari

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.