Politieke partijen gebruiken podcasts om kiezers te bereiken

Politieke partijen gebruiken podcasts om kiezers te bereiken

Steeds meer politieke partijen zetten een podcast in om de kiezer te bereiken. Dat is een goede ontwikkeling, want gros van de burgers heeft geen zin of tijd om alle verkiezingsplannen door te lezen. Ook is informatie voor veel mensen beter op te slaan wanneer ze iets horen, in plaats van het in (soms wat ingewikkelde) taal lezen.

In een podcast van een half uur kun je de kiezer meenemen door je verkiezingsplan. Maar je kan ook één van je belangrijkste onderwerpen uitlichten. Eén van onze interviewers stelt de vragen die de kiezers over dit onderwerp kunnen hebben.

Actieprijs

We hebben een speciale actie voor lezers van LokaalLochem en NieuwsUitBerkelland. Een standaard podcast kost 395 euro in plaats van 495 euro (exclusief btw).

Vragen en antwoorden 

1. Mag ik zelf een interviewer aandragen?
Uiteraard! Heb je zelf iemand in je omgeving die bekend met de partij is en goede vragen kan stellen mag dit uiteraard. Als dit niet het geval is regelen wij dat voor je.

2. Moet ik naar de ProduMedia-studio in Zutphen?
Dat mag! De koffie staat hier voor je klaar. Maar wij kunnen ook met onze mobiele set naar jou toekomen. Zodat we het interview bijvoorbeeld op het partijkantoor of aan je eettafel kunnen houden.

3. Hoeveel sprekers mogen er aan het woord komen?
In één aflevering kunnen maximaal twee sprekers aan het woord komen. Dit bieden wij mede aan omdat het voor de luisteraar dan overzichtelijk blijft. Teveel stemmen werkt verwarrend.

3. Waar komt de podcast terecht?
Wij regelen voor je dat het in de standaard feeds zoals Spotify, Apple Podcast en Google Podcast terecht komt. Wil je het op je eigen website plaatsen kan dit uiteraard ook. Je kan de Spotify-aflevering embedden of het bestand zelf uploaden op je website.

4. Hoe zorg ik dat de podcasts bij de kiezers terecht komt?
Deel het bericht via social media en op je website. Heb je een politieke partij in de gemeente Berkelland of Lochem? Dan denkt onze verkoper graag mee hoe we de podcast kunnen promoten in de kranten LokaalLochem en NieuwsUitBerkelland.

Vragen? Stuur een mail aan [email protected].

Beluister hier podcasts die door ProduMedia zijn gemaakt

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.