Brandweer uit de regio biedt bijstand in Limburg

Brandweer uit de regio biedt bijstand in Limburg

In het zuiden van Limburg is al enige dagen een ernstige wateroverlast. Mensen zitten zonder stroom en moesten worden geëvacueerd. Ook de brandweer uit de regio is onderweg naar hen.

"Ook vanuit onze regio gaan we de inwoners van Limburg en onze collega-hulpverleners helpen", laat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) weten. De vele regenval heeft regionaal in Limburg voor een ramp gezorgd. Bruggen en snelwegen zijn weggespoeld en net over de grens in Duitsland zijn vele doden gevallen en worden veel mensen vermist. 

Lees verder onder de foto...

De brandweer staat klaar voor vertrek. | Brandweer Vorden
De brandweer staat klaar voor vertrek.

Ook in België en Luxemburg is het minder goed. Ook daar heeft men last van het water en worden er mensen vermist. Uit heel Brabant en Gelderland zijn brandweerlieden aan het helpen. Ook de Vordense brandweer is momenteel onderweg naar Limburg. Zij worden bijgestaan door de korpsen uit Laren, Zelhem, Vorden, Brummen en 's-Heerenberg. De Almense brandweer gaat waarschijnlijk ook die kant op. 

Verlichting

De korpsen uit de regio zullen verlichting geven voor de korpsen die daar al uren en dagen gaande zijn. Hoe lang zij daar bezig zijn, is niet bekend. "Ons team levert veel respect en daadkracht aan de lieden, hulpverleners en vrijwilligers die daar bezig zijn en wensen veel sterkte aan hen. Dit geldt ook aan de mensen die daar leven en veel tot alles zijn kwijtgeraakt", leggen ze uit. 

Beelden uit Limburg...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.