Thuiszitters bakken massaal pannenkoeken: meel uit Warnsveld in trek
Dirk Jan Abelskamp op Molen Nooit Gedacht.

Thuiszitters bakken massaal pannenkoeken: meel uit Warnsveld in trek

Restaurants bezoeken is momenteel niet mogelijk. Dat resulteert erin dat mensen massaal hun eigen keuken induiken. En niet alleen voor de uitgebreide maaltijden, ook de oerhollandse pannenkoek is erg populair merkt de Warnsveldse Molen Nooit Gedacht.

Lees verder onder de video...

Activiteiten en rondleidingen mogen ze niet organiseren. Maar de molen is nog wel gewoon in bedrijf. Molenaar Dirk Jan Abelskamp. "Normaal krijgen we veel mensen over de vloer op zaterdagen. Ik hoop dat het binnenkort weer een beetje op gaat leven. Mensen willen graag aan bijvoorbeeld familie die op visite is de molen laten zien. Het is een leuke trekpleister en een leuk uitje."

Via de railing naar beneden

Het meel, voor onder andere pannenkoeken, wat de molen zelf maakt en verkoopt doet het goed. De verkoop daarvan gaat nog steeds gewoon door. "We leveren het corona-vrij. Er is een bel gemonteerd waarna we buiten kijken wat ze willen hebben. Via de stelling om de molen brengen we het product met een mandje naar beneden."

Sinds de strenge corona-maatregelen lijken mensen massaal hun keuken in te duiken met het Warnsveldse streekproduct. "Vroeger kon je het op een zaterdag prima alleen aan. Op dit moment hebben we echt twee mensen nodig omdat het zo druk is", beklemtoont de molenaar.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.